Wednesday, November 30, 2011

Σκληρή δήλωση Γιάννη Μιχελάκη για την εργασιακή εφεδρεία ...του ΠΑΣΟΚ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας – με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου – πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.
οι εμπνευστές του σχετικού νόμου αφού εξαίρεσαν από την εφεδρεία, όχι μόνον τους Γενικούς Διευθυντές, αλλά και τους Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές -θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα- έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους.
Επιπλέον: Προχώρησαν σε μετατάξεις “ημετέρων” από θέσεις του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού Δημόσιου Τομέα που δεν καταργούνται. Ήταν άλλη μια σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους “δικούς τους” από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία.
Ξεκαθαρίζουμε από τώρα ότι οι ανήθικες αυτές κομματικές μεθοδεύσεις δεν γίνονται ανεκτές και θα καταργηθούν».  

e-Επιλογές (30-11-2011)


Σε «καραντίνα» η Ελλάδα

(του Δημήτρη Π. Δήμα)
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον μέσα σε «φράχτη». Έχουν μπει και τα τελευταία κάγκελα γύρω από τη χώρα με την ως... «διά μαγείας» τοποθέτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου και η Ευρώπη μπορεί να αισθάνεται, βέβαια, πως το ελληνικό πρόβλημα, που κυριάρχησε στη διεθνή επικαιρότητα τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, δεν πρόκειται να «μολύνει» την Ευρωζώνη. Ούτε καν και αυτή ακόμη η κατάρρευση της χώρας, που εξακολουθεί να παραμένει ορατή...
Το αν ήταν υπερβολικές ή όχι οι μέχρι τώρα διεθνείς αιτιάσεις για τις συνέπειες του ελληνικού προβλήματος στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και οι σκοπιμότητες που έτσι εξυπηρετήθηκαν χρήζει ιδιαίτερης συζήτησης. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι αυτές έχουν τώρα κοπάσει και έχουν δώσει τη θέση τους στο σοβαρό προβληματισμό για τη χώρα που θα μπορούσε άμεσα να καταστρέψει την Ευρωζώνη, κι αυτή δεν είναι άλλη από την Ιταλία.
Τα γεγονότα «τρέχουν» με μεγάλη ταχύτητα και επίσης –πέραν της Ισπανίας και του «περιφερειακού» πλέον Βελ γίου– οι αγορές βρίσκονται και στο κατώφλι της Γαλλίας.
Επί του παρόντος, τυγχάνει άμεσης προσοχής το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι ο κατεξοχήν αγοραστής ιταλικών ομολόγων και αν αποτελεί το μόνο ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο διατήρησης της συνοχής της Ευρωζώνης – κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα. Συναφώς, δε, με τα εγειρόμενα ερωτήματα του ρόλου και των περιθωρίων παρέμβασης της ΕΚΤ στην υπόθεση διαχείρισης του ευρωπαϊκού χρέους συνδέονται και οι επόμενες κινήσεις του Βερολίνου για το μέλλον της Ευρωζώνης.
Εν τω μεταξύ, ένα τείχος έχει υπερυψωθεί γύρω από την Ελλάδα. Και το αν, το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα βγει η χώρα και πάλι από το «φράχτη» θα εξαρτηθεί...
από τους πάτρωνές της. Μέχρι τότε, οι πολιτικοί της θα διαγκωνίζονται για να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, ευελπιστώντας ότι μελλοντικά θα παραμείνουν στο πολιτικό παιχνίδι λόγω επιδειχθείσας «καλής διαγωγής» ή... προγενέστερου εντίμου βίου! Κατ’ ελάχιστον, δεν θα πρέπει να πετάνε την μπάλα έξω από τις οριοθετημένες γραμμές και να μην παρενοχλούν τους άλλους, γιατί θα υφίστανται συνέπειες...
Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μιλούν πλέον με κάποια ανακούφιση για «καραντίνα» της Ελλάδας με την τοποθέτηση «περίφραξης δακτυ λίου» («ringfencing») για να διασωθούν τα υπόλοιπα προβληματικά μέρη του ευρωπαϊκού συστήματος. Στην πραγματικότητα, σημαίνει απομόνωση της χώρας, ούτως ώστε σε δεδομένη στιγμή και εφόσον χρειαστεί, όπως φαίνεται, να περάσει η Ελλάδα στην καθ’ όλα προδιαγεγραμμένη ελεγχόμενη πτώχευση και, μάλιστα, κατά τρόπο που δεν θα προκαλέσει πανικό στις αγορές.
Η Γερμανία φαίνεται να είναι ήδη έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που κατά πληροφορίες συζητήθηκε και λίαν προσφάτως μεταξύ ανώτατων στελεχών γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τραπεζιτών από τη Φρανκφούρτη και εκπροσώπων του Βερολίνου. Περαιτέρω, διεθνείς χρηματοπιστωτικοί κύκλοι εξακολουθούν να θεωρούν ως απολύτως ανεπαρκές και εγκληματικά καθυστερημένο το ακόμη αιωρούμενο «κούρεμα» του 50% του ελληνικού ιδιω τικού χρέους.
Πολλά θα «δείξουν» προς το Φε βρουάριο, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου κληθεί να κλείσει την «τρύπα» που σίγουρα θα υπάρχει και θα πρέπει να αποδείξει στους θεσμικούς πιστωτές της χώρας και πρωτίστως στο ΔΝΤ ότι είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος για να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα από τη νέα δανειακή σύμβαση. Εκεί εν μέρει έγκειται και η αξιοπιστία του νέου πρωθυπουργού, ήτοι για το κατά πόσον αυτός θα είναι σε θέση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να βρει χρήματα και από άλλες πηγές, πράγμα που, όπως φαίνεται, θα καταστήσουν αναγκαίο οι συνθήκες της εποχής. Οι Κινέζοι τελούν εν αναμονή ενόψει και της διαμόρφωσης, τελικά, της δομής και του ρόλου του χρηματοπιστωτικού Ταμείου (EFSF), που θα βρίσκεται στο προσκήνιο την επόμενη χρονιά.
Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, μπαίνουν κυβερνήσεις που έχουν την εμπιστοσύνη του Βερολίνου, όπως αύτη του Λουκά Παπαδήμου και του Μάριο Μόντι στην Ιταλία, και είναι φανερό ότι ξαναγράφονται οι κανόνες της Ευρωζώνης, με τη Γερμανία να επιταχύνει τις προσπάθειές της για αναθεώρηση της ευρωπαϊκής συνθήκης. Συλλήβδην εκτιμώμενες, οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν προφανές ότι στην Ευρώπη αναδεικνύεται μια νέα πολιτική τάξη πραγμάτων με ένα είδος φουρνιάς ηγετών που θέτουν τα ευρωπαϊκά τους διαπιστευτήρια υπεράνω εθνικών κριτηρίων και ιδεών.
Όλα αυτά, βέβαια, προς ικανοποίηση της Γερμανίας, η οποία έτσι υπαγο ρεύει τους κανόνες του νέου ευρωπαϊκού σχεδιασμού με γλώσσα που γίνεται αρκούντως αντιληπτή και περιέχει τη δέουσα αυστηρότητα. Επί του προκείμενου, κατά την άποψη ανώτατου Ευρωπαίου χρηματοπιστωτικού παράγοντα, είναι ενδεικτικό πως το Βερολίνο δεν «χαρίστηκε» στη νέα ελληνική κυβέρνηση, όσο κι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός ταυτίζεται με τη γερμανική άποψη και θεωρείται ότι είναι «γερμανικής κοπής» – ήτοι, υπέρ της διαμόρφωσης μιας «σκληρής» Ευρωζώνης με την επιθυμητή από το Βερολίνο υιοθέτηση διαδικασίας λήψεως γρήγορων αποφάσεων.
Με εξόφθαλμη την «ανυπομονησία» της, η Γερμανία –μη τηρώντας καν τα προσχήματα– συνόδευσε τα συγχαρητήριά της στον κ. Παπαδήμο με παραινέσεις-συστάσεις για τα όσα θα «πρέπει» να κάνει ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να του δώσει τα προσχηματικά, έστω, διπλωματικά περιθώρια μιας διακριτικής ανάσας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Αυτό ενισχύει την κρατούσα αντίληψη ότι κατά την παρούσα περίοδο, που η Γερμανία έχει το πάνω χέρι, στο Βερολίνο προχωρούν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα πλέον, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις εσωτερικές πολιτικές πραγματικότητες των άλλων χωρών και υιοθετούν μια προσέγγιση του στιλ «όποιος θέλει και μπορεί ας ακολουθήσει». Τούτο, εκ των πραγμάτων, σημαίνει ότι πρωτίστως λαμβάνεται υπόψη η πολιτική πραγματικότητα των βόρειων χωρών και οι εσωτερικές πολιτικές τους ανάγκες και έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν δίνουν ούτε μία ημέρα πίστωση στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στην Ελλάδα μετά τη «διαχείριση» απομάκρυνσης Παπανδρέου και τη δημιουργία «έκτακτων συνθηκών», θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και να περάσουν στη διάρκεια της μεταβατικής κυβέρνησης προγράμματα λιτότητας στην οικονομική πολιτική αλλά και θεσμικές αλλαγές των κανόνων διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, ανεξαρτήτως του σοβαρού δημοκρατικού ελλείμματος που ενέχουν οι συγκεκριμένες ενέργειες. Και, σε ό,τι άφορα στα μέτρα λιτότητας, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Αλλά ποια Βουλή θα ψηφίσει υπέρ της πλήρους γερμανικής κυριαρχίας της Ευρώπης –έστω κι αν η χώρα βρίσκεται μέσα σε «φράχτη»– και θα δώσει το «ελεύθερο» για αλλαγή των κανόνων της Ευρωζώνης; Οι Ιρλανδοί, διαφωνώντας πλήρως, έχουν πει ότι θα βάλουν σε δημοψήφισμα τυχόν αλλαγές των κανόνων της Συνθήκης. Θ’ αντέξει η κυβέρνηση Παπαδήμου να συγκατανεύσει σε τέτοιες αλλαγές;
Με τη χώρα να έχει αυτοεγκλωβιστεί εξαρχής από τις ενέργειες του εγκληματικά άπειρου διδύμου Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, είναι προφανές ότι η υπό συζήτηση ευρωπαϊκή κατάσταση έχει πλέον ξεπεράσει την Ελλάδα, την οποία σίγουρα μπορούν να αγνοήσουν και να παρακάμψουν ή να... τηλεκατευθύνουν από τις Βρυξέλλες. Έτσι, όλα είναι πιθανά!... 
(Επίκαιρα)

Πήραμε την 6η δόση- "Αποστολή εξετελέσθη" -Και τώρα, εκλογές!

(Αυγή)

H απολαυστική "αγανακτισμένη νοικοκυρά" Χρύσα Ρώπα στο χθεσινό Τσαντίρι ! (βίντεο)


Υπό διάλυση οι «πράσινες» Νομαρχιακές και Τοπικές!

(των Σταυριανής Καραμανίδη και Κωνσταντίνου Αγγελάκη)
 
"Μην με ξαναπάρετε τηλέφωνο. Τελειώσαμε με το ΠΑΣΟΚ!" είναι οι φράσεις που ακούγονται κατά κόρον στις τηλεφωνικές συνομιλίες των υπευθύνων του ΠΑΣΟΚ με τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος. Οι ανώνυμοι στρατιώτες και άλλοτε «ψυχή» του κόμματος δηλώνουν στους... πρώην συντρόφους τους, κοφτά και κατηγορηματικά, την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την πάλαι ποτέ πανίσχυρη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας τις κομματικές τους ταυτότητες και διαγραφόμενοι από τα μητρώα των μελών. Έτσι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη «μνημονιακή» πολιτική που εφαρμόζεται την τελευταία διετία.
Οι πρώτες αποχωρήσεις του καλοκαιριού έχουν πάρει σήμερα μορφή επιδημίας, με τις Νομαρχιακές να μετράνε καθημερινά απώλειες και τις Τοπικές να βάζουν ακόμη και «λουκέτο». Τα παραδοσιακά «κάστρα» του ΠΑΣΟΚ στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ροδόπης, Χίου, Δωδεκανήσων και των νομών της Κρήτης «γκρεμίζονται» το ένα μετά το άλλο σαν τραπουλόχαρτα – τουλάχιστον σε οργανωτικό επίπεδο. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι...
τα «Επίκαιρα», κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, συνάντησαν αρκετές δυσκολίες που αφορούσαν στο γεγονός ότι οι περισσότερες κλήσεις στις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος ήταν αναπάντητες. Επιπλέον, ορισμένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησαν ούτε να συνομιλήσουν με το περιοδικό, εκφράζοντας έτσι την πικρία τους για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.
Αποδεκατίστηκαν στην Κρήτη
Η πρόσφατη μεταφορά των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου Κρήτης επιβεβαιώνει τη δραματική μείωση των μελών του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα από τα παραδοσιακά «κάστρα» του, που μετρούσε μέχρι πριν από δύο χρόνια χίλια μέλη στη νεολαία και τουλάχιστον εκατό ενεργά στελέχη στο σκληρό πυρήνα της Νομαρχιακής, σήμερα δεν έχουν μείνει ούτε οι μισοί!
Όπως εξηγεί στα «Επίκαιρα» ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, Μιχάλης Καραδημητρίου, «η αγανάκτηση του κόσμου έβαλε φρένο στην καταβολή των συνδρομών και οδήγησε αναγκαστικά στη μετακόμιση, σε ένα χώρο λιγότερων τετραγωνικών και χαμηλότερου ενοικίου». Όσο για τον ίδιο, αιτιολογεί την πρόσφατη παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους αρχής. «Εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ την πολιτική που εφαρμόζεται. Ο Παπανδρέου μάς πρόδωσε».
Ο επιχειρηματίας Ευτύχης Μανωλακάκης βρίσκεται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ από 13 χρόνων, εδώ και τριάντα ένα συναπτά έτη, χωρίς να λείψει ποτέ από τους αγώνες του κόμματος. Ο ίδιος, ωστόσο, φέτος δεν ανανέω σε την κάρτα μέλους στο κόμμα, εκφράζοντας έτσι την πλήρη αντίθεσή του. «Ο γιος του Ανδρέα και εγγονός του “Γέρου” έχει διαλύσει πλήρως τη χώρα, γι’ αυτό και πάρα πολλά στελέχη του κόμματος έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά μου, αηδιασμένα και πικραμένα», λέει, για να συμπληρώσει κατόπιν ότι, «αν κάποτε απαλλαγεί η δημοκρατική παράταξη από αυτούς τους προσκυνημένους στο Υπουργικό και έρθει κάποιο άλλο στέλεχος που δεν έχει εμπλακεί σε αυτή τη συμμορία, τότε θα επιστρέψω», υπονοώντας την αλλαγή ιδεολογικής πλεύσης του κόμματος.
Ζητούν να διαγραφούν τα μέλη
Στη Δυτική Αττική, η γραμματέας της Νομαρχιακής, Ηρώ Ζερβάκη, παρατηρεί σημαντικότατη συρρίκνωση των ενεργών μελών. «Στην περιοχή μας, λόγω των χαμηλών εισοδημάτων, ο κόσμος έχει κλειστεί στο καβούκι του. Δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα επιβίωσης που πλέον έχει να αντιμετωπίσει και αφήνει πιο πίσω την πολιτικοποίηση», τόνισε η κυρία Ζερβάκη μιλώντας στα «Επίκαιρα». Φυσικά, δεν λείπουν τα φαινόμενα διαγραφής. Πρώην μέλη της Νομαρχιακής, οδηγούμενα από την απογοήτευση, την αγανάκτηση σε κάποιες περιπτώσεις και κυρίως από το έλλειμμα στόχου, έφτασαν στο σημείο να αποποιηθούν το «πράσινο» παρελθόν τους και να καταθέσουν τις κομματικές τους ταυτότητες. «Δεν είναι δυνατή η αριθμητική εκτίμηση, γιατί τα μέλη αδρανοποιούνται χωρίς να ενημερώσουν τα όργανα, αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως δύο χρόνια πριν», υπογράμμισε η γραμματέας.
Αυτομολούν μέσω... facebook
Με συνθήματα όπως «Θέλω κι εγώ να Διαγραφώ», «Κατάθεση Παραιτήσεων Φίλων, Μελών, Στελεχών ΠΑΣΟΚ» έχουν κάνει την εμφάνισή τους σχετικά γκρουπ στο facebook. Η Νάνσυ, μέλος του γκρουπ «Κατάθεση Παραιτήσεων», πρώην μέλος του κόμματος, δεν μπήκε καν στον κόπο να απευθύνει την παραίτησή της στην Τοπική της περιοχής της. Όπως είπε στα «Επίκαιρα», έχει επιλέξει την «αυτοδιαγραφή», αφού η θητεία των οργάνων έχει λήξει από τον περασμένο Μάρτιο και, όπως φαίνεται, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί με εκλογή νέων εκπροσώπων.
Πιο ηχηρή «διαδικτυακά» ήταν η αποχώρηση του γραμματέα Νεολαίας του Γέρακα, Λάμπρου Γκόγκα. Με την ομιλία της παραίτησής του αναρτημένη στο facebook και την κατάθεση της ταυτότητάς του να είναι πλέον γεγονός, ο ίδιος σημειώνει στα «Επίκαιρα»: «Παραιτήθηκα γιατί ήμουν κάθετα αντίθετος με την πολιτική που εφαρμοζόταν από το ΠΑΣΟΚ. Αισθανόμουν ότι αυτά που κάποτε πίστευα και οραματιζόμουν, οι αρχές, η ιδεολογία, δεν υπάρχουν πια. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι ή να σωπάσουμε και να καταλήξουμε σαν κάποιους υπουργούς που έχουν βολευτεί στις καρέκλες τους. Αν θες να κάνεις πολιτική, πρέπει να δείξεις έμπρακτα στα όργανα τη διαφωνία σου».
Ίδια εικόνα μεταφέρει και ο παραιτηθείς γραμματέας της Νεολαίας Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Σωτήρης Τσουκαρέλης. «Οι περισσότερες, αν όχι όλες, Τοπικές Οργανώσεις δεν λειτουργούν πια, δεν ακολουθείται καμία διαδικασία, συνεδριάζει μία στο τόσο μια επιτροπή και μόνο οι βουλευτές του κόμματος έχουν παραμείνει ενεργοί, κάνοντας εμφανίσεις μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπου η αντιπαράθεση με τον κόσμο δεν είναι εφικτή».
«Τσουνάμι» οι παραιτήσεις των γραμματέων
Στην Ιπποκράτους δεν προλαβαίνουν να μετράνε παραιτήσεις. Και όχι μόνο των απλών μελών, αλλά και των ίδιων των γραμματέων των οργάνων. Από τη Νομαρχιακή της Αιτωλοακαρνανίας και τον πρώην γραμματέα Σπύρο Τορουνίδη έφτασε επιστολή στο ΠΑΣΟΚ, που αναφέρει:
«Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά εραστές της. Δυσκολευόμαστε να υποστηρίζουμε τέτοιες πολιτικές, που εφαρμόζονται σήμερα και εξαθλιώνουν τη μεσαία και κατώτερη κοινωνική τάξη, την κοινωνία στο σύνολό της».
Παραίτηση δήλωσε και ο Χανιώτης γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χριστουλάκης, με τη δήλωση: «Η πολιτική που εφαρμόζεται δεν έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει χάσει το δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα».
Δηλώνοντας ότι θέλει να συνεχίσει να κοιτά στα μάτια όσους τον εμπιστεύτηκαν «και κυρίως τα παιδιά μου», αποχώρησε από το κόμμα και ο γραμματέας της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ Νάουσας, Γιάννης Αργυρίου.
Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαλυθεί εξέφρασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά και Νήσων, Γιάννης Αξαρλής. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να παραδεχτεί ότι υπάρχει σοβαρότατος προβληματισμός μεταξύ των Πειραιωτών για την πορεία του κόμματος. «Μπορεί να εκφράζεται με αδράνεια, έως και φαινόμενα του στιλ “πάω σπίτι μου”», είπε χαρακτηριστικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για έναν απλό φόβο διάλυσης, αφού οι Τοπικές Οργανώσεις του 3ου και 4ου διαμερίσματος της πόλης βάζουν πλέον οριστικά «λουκέτο», λόγω οικονομικών προβλημάτων, όπως επιβεβαίωσε, άλλωστε, ο γραμματέας. 
Δημήτρης Σακελλάρης: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει πολιτική πλεύση, δεν έχει νόημα ύπαρξης»
Ο Δημήτρης Σακελλάρης είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και επικεφαλής των εκατό στελεχών, τα οποία προ ολίγου καιρού απέστειλαν ανοιχτή επιστολή για την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά υπήρξε ένα συλλογικό κόμμα. Από τη στιγμή που, με ευθύνη του συνόλου της ηγετικής ομάδας του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ έπαψε να λειτουργεί, να αποφασίζει, να δεσμεύει την ηγεσία του, το κόμμα άρχισε σταδιακά να διαλύεται σε επίπεδο βάσης. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει περιεχόμενο πολιτικού περιεχομένου και πολιτικής πλεύσης, δεν έχει νόημα ύπαρξης. Σε μια περίοδο όπου η Δημοκρατία και οι συλλογικές αποφάσεις συρρικνώνονται από το διευθυντήριο των Βρυξελλών, χρέος των εθνών είναι να περιφρουρήσουν την εσωτερική τους αυτονομία και τη διαδικασία δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων που παράγονται από κάθε λαό ξεχωριστά. Και το ΠΑΣΟΚ έχει έναν κομβικό ρόλο σε αυτό, στο να περιφρουρήσει αυτές τις αρχές και τις αξίες».
(Επίκαιρα)

ZAP zap!

ON

O κακός χαμός σε όλα ανεξαιρέτως τα MME, εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, περιοδικά! 
ΖΑΠ Είμαι περίεργη, πολύ περίεργη αν οι σχολές δημοσιογραφίας έχουν ακόμη σπουδαστές... 
ΖΑΠ Ενιαίο επικουρικό ταμείο και οριζόντιο κούρεμα των συντάξεων, που θα φτάνει από 15% μέχρι και 40%, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα επικουρικά ταμεία, που ανακοίνωσε χθες ο πάλαι ποτέ συνδικαλιστής και νυν υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. 
ΖΑΠ Κάθε μέρα και μια έκπληξη. Βρε! Να μην πλήττουμε, βρε αδελφέ... 
ΖΑΠ Στα ύψη και πάλι οι θεαματικότητες των δύο ελληνικών σειρών του ΜΕΓΚΑ. Η μεν «Πίσω στο σπίτι» χτύπησε ένα ξεγυρισμένο 47,8%, η δε έτερη σειρά «Με λένε Βαγγέλη» 40% ΖΑΠ Αντιθέτως, η «Ανατροπή» , αν και παρέλαβε lead in 40%, κατρακύλησε στο 14% 
ΖΑΠ Αναμενόμενο, όταν καλεσμένος είναι ο ωραίος Μπρούμελ της κυβέρνησης GAP, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος 
ΖΑΠ Και το 14% πολύ τού είναι... 
ΖΑΠ Η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού, που μετέχει στο Dancing on ice, ήταν καλεσμένη χθες στο πρωινό του ΑΝΤΙ 
ΖΑΠ Εχω πολύ καλή χημεία με τον παρτενέρ μου, έλεγε η ηθοποιός 
ΖΑΠ Ελπίζω να μην έχουμε κι άλλη πρόταση γάμου, της έκανε πλάκα ο Χρήστος Φερεντίνος 
ΖΑΠ Γιατί θα σας χάλαγε Με κάτι τέτοια μόνο κεντρίζεται το ενδιαφέρον του κοινού, διότι αν περιμένουν απ' αυτό καθαυτό το (μίζερο) σόου, τα βρήκαν τα λεφτά τους... 
ΖΑΠ Την παρέμβαση του επικεφαλής του οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Γρηγόρη Πεπόνη, για τη δανειοδότηση των κομμάτων προκάλεσαν τόσο δημοσιεύματα όσο και η ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για πρωτοφανή υπερδανεισμό ΠΑΣΟΚ Ν.Δ. 
ΖΑΠ Ο κ. Πεπόνης παρήγγειλε τη διενέργεια ποινικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα τραπεζικά δάνεια που χορηγούνται είναι επισφαλή, δεδομένου ότι ουδείς γνωρίζει αν τα κόμματα θα εξακολουθούν...
στο μέλλον να λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις και αν αυτές θα είναι στο ίδιο χρηματικό ύψος. 
ΖΑΠ Αμ γι' αυτό φρόντισαν τώρα τα παλικάρια, που έχουν τις επιρροές, να προεισπράξουν μελλοντικές, πολύ μελλοντικές, πάρα πολύ μελλοντικές επιχορηγήσεις. Των φρονίμων τα παιδιά πριν ο λαός τούς πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες (κυριολεκτικά) μαγειρεύουν... 
ΖΑΠ Χωρίς «Εχει γούστο» και «Μένουμε Ελλάδα»  από σήμερα το πρόγραμμα της NET, καθώς οι συμβάσεις παρουσιαστών και δημοσιογράφων έληξαν 
ΖΑΠ Και το πρόβλημα θα ενταθεί, καθώς το επόμενο διάστημα, στις 20 Δεκεμβρίου, λήγουν και οι συμβάσεις των ανταποκριτών της ΕΡΤ, καθώς κι άλλων δημοσιογράφων. Πότε θ' ανανεωθούν Ελα μου, ντε! 
ΖΑΠ Πινόκιο, με τον κακό χαμό που γίνεται ανεξαιρέτως σε όλα τα MME, εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, περιοδικά, οι δημοσιογραφικές σχολές εξακολουθούν να έχουν σπουδαστές;  Για να κάνουν απόσβεση των διδάκτρων που δίνουν, θα πρέπει να περάσουν χρόοόόόόνια και ζαμάνια... ΟFF

(Eλευθεροτυπία)

B.o.B Ft. T.I. & Mos Def - Boom Bap Lyrics

Here is Boom Bap Lyrics is performed by B.o.B Ft. T.I. & Mos Def @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Boom Bap” Ringtone to your Cellbitches kissing and hugging, niggers tripping and buggingyou watching mine i’m over grinding, i ain’t quitting for nothingtell your mothers and uncles, brothers, sisters and cousinsmy flow so nasty deranged, that nigger tipping disgustinggotta cripple the game, quit

Nightwish - Song Of Myself Lyrics

Here is Song Of Myself Lyrics is performed by Nightwish @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Song Of Myself” Ringtone to your Cell[1. from a dusty bookshelf][2. all that great heart lying still]the nightingale is still locked in the cagethe deep breath i took still poisons my lungsan old oak sheltering me from the bluesun bathing on it's dead frozen leavesa catnap in the ghost town of my heartshe

Nightwish - Last Ride Of The Day Lyrics

Here is Last Ride Of The Day Lyrics is performed by Nightwish @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Last Ride Of The Day” Ringtone to your Cellwe live in every moment but this onewhy don't we recognize the faces loving us sowhat's god if not the spark that started my lifesmile of a strangersweet music, starry skieswonder, mystery wherever my road goesearly wake-ups in a moving homescent of fresh-mown

Πανικός στη ΝΔ με εφεδρεία και μετατάξεις...


Μεθυσμένοι όλοι στη Νέα Δημοκρατία με την προσμονή της εξουσίας, την οποία περιμένουν ανυπόμονα σε λίγους μήνες, μελετούν τις δημοσκοπήσεις και έχουν αφήσει τον απόλυτο έλεγχο του κράτους στο ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχουν σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ενώ έχουν υποστεί όλο το πολιτικό κόστος αυτής της συμμετοχής και των άλλων πολιτικών στροφών που έχουν κάνει, εντούτοις δεν θέλουν να έχουν επί της ουσίας καμία ανάμιξη, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να αλωνίζει. Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ, έχει σιγήσει πολιτικά, αφήνοντας την Νέα Δημοκρατία να εκτίθεται, ενώ το ίδιο δουλεύει μεθοδικά στήνοντας την επόμενη εικοσαετία του στην εξουσία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα με την εφεδρεία και τις μετατάξεις. Χρειάστηκε το δικό μας χθεσινό άρθρο....
με τίτλο Αθάνατο ΠΑΣΟΚ! Μπράβο. Respect για να αρχίσουν να κινούνται εκεί στη Συγγρού. Σε τηλεφώνημα που μας έγινε από ηγετικό στέλεχος του κόμματος, μας ειπώθηκε ότι το κόμμα ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη χώρα και δεν πρόσεξε τι ακριβώς κάνει το ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια υπήρξε οργισμένη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Μιχελάκη για το θέμα της εφεδρείας.

Τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ, με το θέμα της εφεδρείας, προστατεύει το δικό του κομματικό κράτος. Ταυτόχρονα, τώρα άρχισαν να ψάχνονται στη Νέα Δημοκρατία μήπως με τις μετατάξεις, το ΠΑΣΟΚ απέσυρε από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς που πρόκειται να καταργηθούν την κομματική του πελατεία, για να την προστατέψει στην ασφάλεια του στενού δημόσιου τομέα.

Δυστυχώς, αντί η Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί με όλα αυτά τα οποία άφησε να διαχειρίζεται εν λευκώ το ΠΑΣΟΚ,  προσπαθεί να στήσει διαύλους επικοινωνίας με τους ανθρώπους των ΜΜΕ για να εξασφαλίσει μέσω των ΜΜΕ την άνοδό της στην εξουσία.
Αναρωτιόμαστε όμως τι θα την κάνει την εξουσία, όταν θα έχει χάσει τη λαϊκή της βάση; 



Επεισόδιο στη ΣΣΕ : Απάντηση από τον ΓΙΟ, τον ΑΔΕΛΦΟ, τον ΘΕΙΟ...


(του Αναστάσιου Φαραντάτου, Σχη εα)
Εδώ και πέντε ημέρες παρακολουθώ τα αναγραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, σχετικά με το θέμα της Σχολής Ευελπίδων, που έφερε στη δημοσιότητα το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.
Δεν θα αναφερθώ στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 17/11/11 καθ’ όσον με εντολή του κ. ΥΕΘΑ έχουν κινητοποιηθεί οι θεσμικές διαδικασίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο. Ούτε είναι της παρούσης να αναλύσω γιατί δέχεται επίθεση η οικογένειά μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου και τα δυο μου ανίψια. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.
Επειδή όμως κάποια βδελυρά δημοσιεύματα είδαν το φώς της δημοσιότητας αποφάσισα να πω μερικά πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αναφέρομαι στα τέσσερα άρθρα
«Σόι πάει το βασίλειο» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425340&cid=4) ,
«Να τον χαίρεστε» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425576&cid=4) και
«Η χούντα της ευελπίδων» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=426189&cid=4)
«Η απόρρητη έκθεση του Α2 για τα σταγονίδια στο στρατό»
(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63571793)
Θα μιλήσω πρώτα ως γιός του Χρίστου Φαραντάτου, αποστράτου αξιωματικού. Ο πατέρας μου είναι τάξεως 1955, 79 ετών και όταν έγινε το πραξικόπημα υπηρετούσε στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1966. Ουδεμία συμμετοχή είχε ποτέ στη χούντα. Απέχει από την ενεργό υπηρεσία από το Μάρτιο του 1983, όταν από τους τότε υπερδημοκράτες σοσιαλιστές καρατομήθηκε, ενώ ευρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, όπου υπηρετούσε ως σπουδαστής, αφού ήταν απαίτηση της τότε πολιτικής ηγεσίας, λόγω επεισοδίου που είχε λάβει χώρα στη Σχολή Ευελπίδων και είχε εμπλακεί το όνομα του τότε Αρχηγού Σχολής και αδελφού μου Παναγιώτη. Για όσους γνωρίζουν-γιατί οι δημοσιογράφοι του βήματος, έθνους, on-alert και zouglas δεν είναι ενημερωμένοι (είναι και παραείναι αλλά εκστασιάζονται με τη διαστρέβλωση των γεγονότων)- ο πατέρας μου έφυγε «τσιμπητός», όπως λέμε στη γλώσσα των κρίσεων. Το αν ήταν καλός αξιωματικός ας ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι αυτοί, τους συμμαθητές του, τους εν ζωή προϊσταμένους του, αλλά κυρίως τους αξιωματικούς που είχε διοικήσει και πρωτίστως τους στρατιώτες του. Εγώ θα πω ότι είναι άριστος πατέρας, φίλος, συμπαραστάτης, ψυχούλα.
Θα μιλήσω στη συνέχεια ως αδελφός του Παναγιώτη Φαραντάτου, που έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, επί του ποτ. Έβρου (εκτιμώ ότι μόνο σε βιβλία γεωγραφίας την έχουν δει την περιοχή οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ή ίσως να την έχουν ακούσει σε κανένα τραγούδι τύπου «Διδυμότειχο μπλουζ»). Για ενημέρωσή τους λοιπόν τους λέγω ότι...
στο επεισόδιο του 1982, στο οποίο αναφέρθηκαν με τόση προκλητική λασπολογία, ακολούθησε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του, στο οποίο ο παθών πρωτοετής εύελπις είχε καταθέσει ότι «ο Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως δεν τον είχε αγγίξει ποτέ». Άρα αυτά που γράφονται περί χαστουκιού, μείωσης συναδέλφου, βασανιστών κλπ κλπ είναι ανοησίες κάποιων ευφάνταστων κουραμπιέδων. Και επειδή θα θεωρηθεί ότι μεροληπτώ δεν θα μιλήσω για τις ικανότητές του ως αξιωματικού. Ας ανατρέξουν στις επιδόσεις του στα διάφορα σχολεία του όπλου του, σχολές πολέμου, εθνικής άμυνας, σχολεία εξωτερικού κλπ. Ας ρωτήσουν και γι’ αυτόν τους συμμαθητές του, τους προϊσταμένους του, τους υφισταμένους του αξιωματικούς και φυσικά τους στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του. Ως αδελφός όμως θα έδινα και τη ζωή μου γι’ αυτόν.
Τέλος θα μιλήσω για τα ανίψια μου.
Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι ασχέτως ακαδημαϊκής επίδοσης, όπου αναγκαστικά θα υπάρχουν πρώτοι, καλοί, χειρότεροι, μέτριοι, τελευταίοι, όλοι ανεξαιρέτως οι ευέλπιδες και ανεξαρτήτως σειράς είναι άριστοι, είναι στρατευμένοι στην ιδέα της πατρίδας και της φυλής, είναι αυτοί που θα δώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη ζωή τους για την ελευθερία, όπως θα κάνουν πρόθυμα και όλοι οι Έλληνες πατριώτες. Είναι οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών ελευθεριών μας από κάθε ξένο επιβουλέα.
Αναγκαστικά μέσα στη σχολή υπάρχει μια επετηρίδα. Δεν σημαίνει ότι ο πρώτος είναι καλύτερος από τον δεύτερο ή από τον εκατοστό τρίτο. Σημαίνει ότι απλά πέτυχε υψηλότερο σύνολο στην επίδοσή του που είναι συνισταμένη της ακαδημαϊκής επίδοσης, των αθλητικών και στρατιωτικών προσόντων κλπ. Οι ευέλπιδες από τον πρώτο έως τον τελευταίο είναι της ίδιας αξίας, είναι παραστάτες, είναι αδέλφια, είναι μια ψυχή.
Ο ανιψιός μου λοιπόν ο Χρίστος πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων το 2008 με πανελλήνιες με 19.360 μόρια και για όσους έχουν ελάχιστη γνώση αυτών των θεμάτων, αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε. Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτικού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος και ήθελε να ακολουθήσει τη στρατιωτική περιπέτεια με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη του λατρεία, που ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα και ο στρατός. Για την ποιότητά του και τις επιδόσεις του ας ερωτηθούν οι αξιωματικοί του αλλά κυρίως οι ευέλπιδες και οι συμμαθητές του. Το να λέει ένας κομπλεξικός ότι «Ο νεαρός Εύελπις ήταν Αρχηγός της Σχολής, αν και υπήρχε καλύτερος σε επιδόσεις Εύελπις ο οποίος όμως δεν ήταν των Όπλων αλλά των Σωμάτων και σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιλέγεται ο Αρχηγός από τα πρώτα» είναι τουλάχιστον βλακώδες διότι διαψεύδεται από τα γεγονότα, αφού ο περσινός αρχηγός ήταν των Σωμάτων. Τους προτρέπω λοιπόν να ζητήσουν από κάποιο εύελπι τον προσωπικό κωδικό του (password) και ας ρίξουν μια ματιά στις βαθμολογίες όλων των ακαδημαϊκών περιόδων όλων των τελευταίων ετών, που δημοσιεύει, για λόγους διαφάνειας, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο moodle.sse.gr . Μπορούν αν θέλουν να ρωτήσουν και τους καθηγητές του στη ΣΣΕ, αν τολμούν φυσικά.
Ο άλλος μου ανιψιός Κωνσταντίνος πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολοστρόγγυλα εικοσάρια στις πανελλήνιες. Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξείδωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας.
Για το ήθος και τον χαρακτήρα των δυο ανιψιών μου ευελπίδων, ας ρωτήσουν οι κύριοι κιτρινιστές τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. όπου ήταν και οι δυο σημαιοφόροι. Το είχαν κάνει και πριν 29 χρόνια κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι, που ρωτούσαν στο Ζ’ Αρρένων Παγκρατίου για μένα και τον αδελφό μου και έφαγαν «πόρτα» και μάλιστα περισσότερο από εκείνους τους καθηγητές μας, που ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Και αυτό γιατί υπήρχε μεταξύ μας αγάπη και σεβασμός.
Μάλλον θα φαντάζονται αυτοί οι καχεκτικοί δημοσιογράφοι ότι ίσως να πρόκειται για τίποτε πλαδαρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους. Τους συνιστώ να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία.
Καλό λοιπόν είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι, πριν δημοσιεύσουν τα γεμάτα μίσος δημοσιεύματά τους, να μη ρωτούν μόνο τους χαφιέδες τους, που εξυπηρετούν άλλες ανάγκες, αλλά και άλλους και κυρίως τα παιδιά του λαού που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μας. Αυτοί είναι οι αδέκαστοι κριτές μας και οι αιώνιοι αδελφοί μας.
Η αμεροληψία και αντικειμενικότητα των εν λόγω βεβαιωμένων ψευτών φαίνεται άλλωστε και από τα παρακάτω στοιχεία:
1. Γράφουν για τον μεν πρωτοετή εύελπι του επεισοδίου του 1982 ότι «Λόγω του συμβάντος ο κ. Παπαϊορδανίδης εγκατέλειψε το στρατό δίνοντας πρόωρο τέλος στην στρατιωτική του καριέρα» ενώ για τον νυν τεταρτοετή αρχηγό γράφουν «Ο 22χρονος Εύελπις έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων, τα οποία όπως και να παρουσιαστούν, όσο κι αν “στρογγυλέψουν” δεν τον απαλλάσσουν από τις ευθύνες του και το κόστος που καλείται να πληρώσει με την αποπομπή του από τη Σχολή Ευελπίδων». Δηλαδή προδικάζουν και προδιαθέτουν τους αναγνώστες ότι ο τεταρτοετής αριστούχος των 1100 ημερών φοίτησης πρέπει να αποπεμφθεί, ως να μην έχει μπροστά του καριέρα, ενώ ο τότε πρωτοετής των 40 ημερών έχασε άδικα τη στρατιωτική του καριέρα.
2. Αν δείτε το δημοσίευμα της κυρίας ζούγκλας, αναφέρει ότι «Εξ αιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. ο αείμνηστος Κώστας Κάππος,  απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών». Όμως στο ηχητικό ντοκουμέντο/συνέντευξη του Παπαϊορδανίδη στην κυρία ζούγκλα θα ακούσετε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος αρνείται κάτι τέτοιο λέγοντας μάλιστα ότι ο «πατέρας του που τον συνόδευσε στη σχολή έμοιαζε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Κάππο και έτσι θεωρήθηκε ότι παρενέβη ο Κάππος»
(http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=425576&cid=4)
Όσο για το άρθρο κάποιου δημοσιοπλάνου ότι ανήκαμε σε μυστικές οργανώσεις με οπλοστάσια κλπ, δεν θα πω κάτι, αφού αυτό πλέον είναι καθαρά θέμα της ψυχιατρικής επιστήμης, η οποία στην περίπτωσή του, εξ’ όσων έχω αντιληφθεί, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ως εναλλακτική μέθοδο ψυχοθεραπείας οι γιατροί του έχουν συστήσει να ακολουθεί ειδική πρωτοποριακή αγωγή που περιλαμβάνει παρακολούθηση ταινιών δράσης και ίντριγκας. Είναι ένα κατάλοιπο της παιδικής του ηλικίας, που όταν τον ρωτούσαν «τι θα γίνεις αγοράκι μου όταν μεγαλώσεις;» εκείνος απαντούσε «θα γίνω εύελπις», αλλά τελικά κατέληξε να γίνει «κυνηγός χουντικών φαντασμάτων».
Τελειώνοντας απευθύνω σε όλους αυτούς τους μπούληδες δημοσιογράφους ένα ερώτημα:
Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι με μια οικογένεια δυο συνταξιούχων, δυο σπουδαστών και ενός δημοσίου υπαλλήλου; Ίσως να διακατέχονται από μια μορφή λαγνείας προς το επώνυμό μας….ποιος ξέρει;
Προς τους λοιπούς αναγνώστες:
Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση; Ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί που υπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα;
Αναστάσιος Φαραντάτος, Σχης εα

ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τα κοσμητικά επίθετα «ευφάνταστοι κουραμπιέδες», «κομπλεξικοί», «λασπολόγοι», «κιτρινιστές», «καχεκτικοί», «δημοσιοπλάνοι», «μπούληδες», αλλά αν όντως ενοχλήθηκαν, τότε βεβαίως τα ανταλλάσσω με τον χαρακτηρισμό «χουντικός».

Sean Paul - Hold You Tonight Lyrics

Here is Hold You Tonight Lyrics is performed by Sean Paul @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Hold You Tonight” Ringtone to your Cellya ya,when i fall ..this is all the story go.. girl said ..the lifesince you .. analyst drivewhen .. the drivesays she ...tell her baby girl you look greattelling ...baby girl it really look like my typeread .. can forgive me this nightchorus:girl if i love it way you

French Montana Ft. Project Pat & Juicy J - You Need Haters Lyrics

Here is You Need Haters Lyrics is performed by French Montana Ft. Project Pat & Juicy J @ monsterlyrics.blogspot.comSend “You Need Haters” Ringtone to your Celli give a fuck about a hater hit them updon’t give a fuck about a hater wear him upi give a fuck about a hater hit them updon’t give a fuck about a hater wear him uphit them up wear them uphit them up wear them uphit them up wear them updon

Yo Gotti Ft. Juelz Santana & Gucci Mane - Colors Lyrics

Here is Colors Lyrics is performed by Yo Gotti Ft. Juelz Santana & Gucci Mane @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Colors” Ringtone to your Cellyeah yeah yeahwe’re black and white and i’m color blackall i see is green dollars sensei’m .. got ithook:black on black hoody with the black manwhite on white whips and a real matchworld black and white i’m coming blackall i see them green little dollars ..

Glee Cast - ABC Lyrics

Here is ABC Lyrics is performed by Glee Cast @ monsterlyrics.blogspot.comSend “ABC” Ringtone to your Cellwe are to .. longerthings you never knew beforetwo plus two makes fouri am gonna teach you all about lovetake a seat all you got to do is repeat about mechorusabc easy as 1 2 3as simple as you and meabc 1 2 3baby you and meabc easy as 1 2 3as simple as you and meabc 1 2 3baby you and mecome on

Bobby V - Naked Lyrics

Here is Naked Lyrics is performed by Bobby V @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Naked” Ringtone to your Cellnothing looks as good as your clothes, on the floornothing looks as good as your skin, on me girlnothing compares to the look in your eyeswe make love, until daylightbaby you know i’m a fiend, i just gotta tell you one thingdon’t bring your clothes, no need to packdon’t bring you phone, you

Pleasure P - I Love Girls Lyrics

Here is I Love Girls Lyrics is performed by Pleasure P @ monsterlyrics.blogspot.comSend “I Love Girls” Ringtone to your Cellthis goes down to my pretty, pretty girlsthis goes down to my pretty, pretty girlspretty pretty girls, pretty pretty girls, girlsi like a big girl with a big bootysmall waist and the face she a cutiei like skinny girls with them a cupslong legs with them middle bity butsyeah

Rico Love - Over You Lyrics

Here is Over You Lyrics (Prod. by David Guetta) is performed by Rico Love @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Over You” Ringtone to your Celli’m feelin so god but i think i wanna have a good timeyou’re doing your thing so i think it’s time for me to do mineyou rounding round but something new on your arm..you a few time but you won’t answer your phonei’m out on the town somebody ring the alarmand i

Δημιουργείται κίνηση πολιτών για Συνταγματική Μεταρρύθμιση...


Από έγκυρη πηγή είχαμε την πληροφορία, ότι την Δευτέρα που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μια πρώτη συνάντηση μιας ομάδας πολιτών οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλία για να ξεκινήσει, μέσα από την ίδια την κοινωνία, από τους ίδιους τους πολίτες και όχι από πολιτικά πρόσωπα, μια κίνηση για Συνταγματική Μεταρρύθμιση. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με δημιουργία κόμματος, αλλά στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινωνικού κινήματος με  κοινή συνισταμένη, συγκεκριμένες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, στις οποίες όλοι λίγο έως πολύ συμφωνούμε.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η πολιτική εξουσία δεν υπακούει πλέον στις λαϊκές εντολές και δεν κινείται σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία, ελεγχόμενη απόλυτα από....
καθεστωτικά εξωθεσμικά συμφέροντα (ντόπια και ξένα) που ελέγχουν τη ροή του χρήματος και τη ροή των πληροφοριών και ότι αυτή η κατάσταση που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και στην κοινωνική αδράνεια, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι πολίτες που πήραν μέρος στη συνάντηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στόχος των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα της χώρας, θα πρέπει να είναι η απόσπαση της πολιτικής εξουσίας από τα εξωθεσμικά κέντρα και η πρόσδεσή της στη λαϊκή βούληση, που είναι και η ουσία της δημοκρατίας.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή μας, αποφασίστηκε να συνταχθεί ένα κείμενο βασικών αρχών, το οποίο και θα τεθεί προς έγκριση, από όσους πολίτες το επιθυμούν, είτε δια της υπογραφής του, είτε μέσω διαδικτύου, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινωνική δυναμική.

Μείνετε συντονισμένοι. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα.  




Amy Winehouse - The Girl From Ipanema Lyrics

Here is The Girl From Ipanema Lyrics is performed by Amy Winehouse @ monsterlyrics.blogspot.comSend “The Girl From Ipanema” Ringtone to your Cellchorus:... i ain’t lovelythe girl from ipanema goes walking nowwhen she passes each one she passesgoes ..when she was just like a sunnerthe swing so cool and swayze the so gentile..when she passes each one she passesgoes ..ooh! how i watch i so sadlyhow

Amy Winehouse - Between The Cheats Lyrics

Here is Between The Cheats Lyrics is performed by Amy Winehouse @ monsterlyrics.blogspot.comSend “Between The Cheats” Ringtone to your Celli would die before divorce youi'd take a thousand thumps for my love'cause you kiss a lucky horseshoestuck it in my boxing glove'cause anyone who will see usthrough our victory and done defeatknows that i'll take you to the cleanersif you come between the

Στον αέρα το deal Eurobank-Alpha (πληροφορίες φέρουν τον κ. Κωστόπουλο να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην φορτωθεί τα χρέη του Λάτση!)

Κλειστές βρήκε τις πόρτες των διεθνών οίκων στο Λονδίνο η πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank, κ. Γιάννης Κωστόπουλος. Ο  έλληνας τραπεζίτης επισκέφτηκε το City για να διερευνήσει τις διαθέσεις των ξένων διαχειριστών σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η νέα τράπεζα Αlpha – Eurobank. Δυστυχώς όμως βρέθηκε προ εκπλήξεως. Οι πανίσχυροι επενδυτικοί δεν έδειξαν καμία διάθεση να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και του διαμήνυσαν πως ούτε αυτοί ούτε οι πελάτες στους θα ρισκάρουν τα χρήματά τους σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό και χρηματιστηριακό περιβάλλον. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν οι fund managers, πέραν της άσχημης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και των σεναρίων περί χρεοκοπίας, αφορούσαν την άσχημη χρηματοοικονομική κατάσταση της Eurobank.
Σύμφωνα με λονδρέζικους επενδυτικούς κύκλους οι διαχειριστές εμφανίστηκαν έντονα προβληματισμένοι για τη μεγάλη έκθεση της Eurobank στα ελληνικά ομόλογα, η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ. Η Eurobank στο εννεάμηνο του 2011 κατέγραψε ζημίες 575 εκατ. ευρώ, καθώς συμπεριέλαβε και τις απομειώσεις από το αρχικό PSI, που προέβλεπε «κούρεμα» 21%. Με τη νέα συμφωνία για «κούρεμα» 50% οι ζημίες για την τράπεζα θα αγγίξουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σημαντικές θα είναι και οι απομειώσεις που θα προκύψουν από τους ελέγχους της Black Rock, τα οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε μείωση των ιδίων κεφαλαίων. Το γεγονός αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη χρηματοοικονομική εικόνα της νέας τράπεζας και γι’ αυτό οι διεθνείς οίκοι έδειξαν απροθυμία στο να καλύψουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Aξιοσημείωτο επίσης είναι ότι...
στο 9μηνο η Εurobank αύξησε την εξάρτησή της από την ΕΚΤ και το ELA από 18 στα 25,5 δισ. ευρώ. Από τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας η τράπεζα άντλησε 8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα επενδυτικά «σπίτια» του εξωτερικού είπαν στον κ. Κωστόπουλο πως θα συμμετείχαν πολύ πιο εύκολα σε μία ΑΜΚ που θα έκανε μόνη της η Alpha Bank, καθώς η τράπεζα έχει πολύ μικρό χαρτοφυλάκιο ομολόγων. Σημειώνεται πως η Alpha διαθέτει ομόλογα 3,1 δισ. ευρώ, ενώ οι σχετικά επαρκείς δείκτες κεφαλαίου διαμορφώνουν μια αξιοπρεπή εικόνα για τον ισολογισμό της τράπεζας, κάτι το οποίο σχολίασαν θετικά οι ξένοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Credit Suisse σε ανάλυσή της που σχολιάζει τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Βank τονίζει ότι η Alpha έχει χαμηλότερη έκθεση στα ελληνικά ομόλογα από τις άλλες μεγάλες ελληνικές τράπεζες, προειδοποιεί, ωστόσο, ότι αυτή η έκθεση θα αυξηθεί, με τη συγχώνευση με τη Eurobank. Ο συνδυασμός των δύο τραπεζών είναι μάλλον ακριβός, υπογραμμίζει ο οίκος.
Μετά από όλα αυτά ο κ. Κωστόπουλος γύρισε στην Αθήνα άπραγος αλλά και προβληματισμένος. Πλέον η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που ήταν προγραμματισμένη για το πρώτο δίμηνο της φετινής χρονιάς αναβάλλεται για την ερχόμενη άνοιξη, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων για το PSI. Υπενθυμίζεται ότι μαζί με την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Eurobank EFG με την Alpha Bank γνωστοποιήθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 3,9 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ενέργειες για την οργανική δημιουργία κεφαλαίων ύψους 2,1 δισ. ευρώ, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. και άντληση 500 εκατ. ευρώ μέσω υποχρεωτικά μετατρέψιμων τίτλων που θα καλυφθούν από την Paramount από το Κατάρ. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό αναγκαστικά θα επικαιροποιηθεί όταν αποσαφηνιστούν πλήρως οι όροι και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI+) και από την άσκηση της Blackrock.
Μετά από όλα αυτά διάχυτη είναι η αίσθηση στους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους πως η μεγάλη έκθεση της Eurobank στα ομόλογα απειλεί να τινάξει στον αέρα την υλοποίηση της συγχώνευσης. Και αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στην Alpha, ο Κωστόπουλος έχει αρχίσει να δυσανασχετεί –μετά μάλιστα και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο- για τις ζημίες της Eurobank, τις οποίες θα φορτωθεί. Κάποιοι λένε πως τα πράγματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και πληροφορίες φέρουν τον κ. Κωστόπουλο να είπε σε στενούς τους συνεργάτες πως αρχίζει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην φορτωθεί τα χρέη του Λάτση.
(sofokleous10.gr)

Στην ίδια πολυκατοικία ....σε άλλο όροφο!


κ. Αβραμόπουλε αληθεύει αυτό ;;;
Έχει βάση η φήμη κ. Αβραμόπουλε ότι, δυο αδέρφια (οποία σύμπτωση..) έχουν τοποθετηθεί ως σύμβουλοι..
Ο ένας στο γραφείο σας και ο άλλος στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γεώργιο Γεωργίου;;
Είναι όπως λέει κι ο λαός "Σόι πάει το βασίλειο" ...

Tuesday, November 29, 2011

Αυτή την Σοσιαλιστική πολιτική θα ψηφίσετε κύριοι της ΝΔ ;;;


Ωραία Σοσιαλιστική λογική...
Πρώτα ρίχνουμε έξω το κράτος και μετά αρχίζουν τα διλήμματα ...
Είτε θα ΚΟΨΟΥΜΕ τις συντάξεις είτε δεν παίρνει ΚΑΝΕΙΣ ...
Την λεπτομέρεια που λέει ότι οι περισσότεροι ( γιατί υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν συντάξεις με πλασματικές προϋποθέσεις) έχουν ΠΛΗΡΩΣΕΙ κατά την διάρκεια του εργασιακού τους βίου αυτά τα χρήματα για να τα πάρουν όταν γεράσουν την θυμάται κανείς ;;;
Και καλά , από ένα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ υπουργό δεν μας εκπλήσσει αυτή η πρακτική...
Η "ΑΝΤΙΛΑΪΚΉ" όμως "ΔΕΞΙΑ" που "δεν  έδινε ικανοποιητικές ΑΥΞΗΣΕΙΣ" όταν ήταν στην εξουσία θα συναινέσει σε αυτή την πρακτική τώρα που στηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση ;;
Καιρός να ξεκαθαρίσει για το αν θα ΨΗΦΙΣΕΙ αυτού του είδους την οικονομική πολιτική...


e-epiloges (29 Noε 2011)


Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews