Sunday, December 4, 2011

Η ΕΡΤ ζητά την άμεση ανανέωση...των 700 συμβασιούχων της από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών!


Με αφορμή όσα μαθαίνω περί...ανανέωσης όλων των συμβάσεων εργασίας από την ΕΡΤ (7ΟΟ συνολικά) μέσω ειδικής έγκρισης... του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών θέλω να επισημάνω τα εξής:
1ον Η ΕΡΤ Α.Ε. πρέπει να αποκτήσει πρωτίστως νέα διοίκηση... ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ χαρακτήρα τόσο σε επίπεδο  Προέδρου- Διευθύνοντα συμβούλου και  Δ.Σ. όσο και σε επίπεδο διοίκησης του τομέα Ενημέρωσης ( Γενικός Δ/ντής, Δ/ντής ενημέρωσης, Δ/ντής σύνταξης κλπ ).
2ον Πρέπει να "επαναπροσδιοριστεί" ο χαρακτήρας της Δημόσιας Τηλεόρασης με ταυτόχρονη "άρση" των "αδικιών" των υπαλλήλων της... όπως πολύ σωστά επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
3ον Θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις των δημοσιογράφων όπου αποτελούν επί χρόνια τη ραχοκοκαλιά της ΕΡΤ.
4ον Είναι "ΑΝΑΓΚΑΙΟ" και "ΔΙΚΑΙΟ" να συμπεριληφθούν στις νέες συμβάσεις...
- εφ όσον υπάρξουν ξανά - από την 1-1-2012 και οι "ΚΟΜΜΕΝΟΙ" δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ ,μετά και τον τόσο άδικο και πολιτικά ανορθόδοξο τρόπο απομάκρυνσής τους τον προηγούμενο Ιανουάριο... όπου ήταν-είναι "πολιτικά διωκόμενοι" αφού κατά την ΕΡΤ οι μόνοι που υπερτερούσαν παρά το "αδιάβλητο μέσω email διαγωνισμού" ήταν οι "πολιτικά αρεστοί " των κομματικών λιστών του Ραδιομεγάρου !
5ον Να επαναπροσδιοριστεί εκ νέου η διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων δημοσιογράφων σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και και όχι ή "ΚΑΡΜΠΟΝ" ανανέωσή τους.-
Νίκος Κούτρικας
οικονομικός συντάκτης

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews