Wednesday, December 7, 2011

Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ...οι εκλογές!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν θέλει εκλογές
Απρόθυμος προς αποχώρηση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, σε αντιδιαστολή με όσα από τα στελέχη του κόμματος τη θεωρούν επιβεβλημένη. Ως εκ τούτου, τάχθηκε ξεκάθαρα κατά των εκλογών, εξοικονομώντας τον πολιτικό του χρόνο στην παράταση της κυβερνητικής θητείας Παπαδήμου. «Πήρα πολύ νωρίς την απόφαση να μη μετρήσω το πολιτικό κόστος» , επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας την απόφαση του να παραχωρήσει την πρωθυπουργική του θέση. «θέλετε να γίνω ακόμη και εξιλαστήριο θύμα; Και αυτό θα το κατανοήσω. Αν ήταν εύκολη λύση κι εμένα θα με χαροποιούσε» , τόνισε, συμπληρώνοντας πως «θα είμαι πάντα μαχητής, κοντά στην Ελλάδα και στον πολίτη» . Απαντώντας σε εκείνους που επιχαίρουν για τη απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε: «Η δική μου στάση να καταθέσω την πρωθυπουργία και να παραδώσω τη θέση μου δεν έγινε για λόγους αποτυχίας, αλλά για να συνεχιστεί η πορεία με μεγαλύτερη συναίνεση. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν για μένα επιλογή» . Όσο για την προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές πως «η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα.»
ΣΑΜΑΡΑΣ: Εμμονή στις κάλπες...
Επιστρέφοντας στην αρχική του θέση περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες τον ερχόμενο Φεβρουάριο...
εμφανίστηκε ο Αν. Σαμαράς κατά την κεντρική του τοποθέτηση στη Βουλή, η οποία κατά κοινή ομολογία είχε έντονο προεκλογικό χαρακτήρα. Όσο για τις δικές του δεσμεύσεις: «Εμείς ό,τι υποσχόμαστε το κάνουμε. Δεν είμαστε του λεφτά υπάρχουν και πάρε κόσμε» , είπε, και υποσχέθηκε μείωση των φορολογικών συντελεστών, αποκατάσταση των αδικιών σε πολύτεκνους και συνταξιούχους, κατάργηση στα χαράτσια, οριοθέτηση των ΑΟΖ.

Οι εξαγγελίες του αυτές, διευκρίνισε, έχουν στόχο την ανάκαμψη της χώρας, η οποία απουσιάζει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία δύο χρόνια. «Αν δεν γίνει αυτό, τότε η Ελλάδα δεν θα βγει από την ύφεση ούτε το 2012, οι απώλειες θα φτάσουν την τελευταία 5ετία το 15% του ΑΕΠ και αυτό δεν θα λέγεται πλέον ύφεση, αλλά κατάρρευση» είπε. Αναφερόμενος, τέλος, στην πανευρωπαϊκή κρίση, διατύπωσε εμμέσως πλην σαφώς την άποψη ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει χρήμα. 
(Ελευθεροτυπία)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews