Saturday, December 10, 2011

Στη Βουλή η «κουμπαριά» της κ. Χριστοφιλοπούλου!

Πανηγυρικά και δια των πιο επισήμων χειλέων επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα της 31 ης Αυγούστου της «δημοκρατίας» , το οποίο ανέφερε ότι προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό (τουλάχιστον) ζήτημα νια την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς ΜΚΟ με την επωνυμία Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα, στην οποία ταμίας είναι ο κουμπάρος της υφυπουργού Θ. Κατσίκης, εμπλέκεται στο πρόγραμμα διορισμών ανέργων σε δήμους.
Χθες από τη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βλάχου, ο οποίος κατέθεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατίας», ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ όχι μόνο έχει καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα δύο μάλιστα δήμων, αλλά είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πάρει και τις δουλειές, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο την καχυποψία μετά τις καταγγελίες για πράσινους διορισμούς από το παράθυρο.
Αποφεύγοντας μάλιστα να τοποθετηθεί στο θέμα του κ. Κατσίκη, λέγοντας ότι το υπουργείο δεν μπορεί να ψάχνει ποιος είναι συγγενής κάποιου, ουσιαστικά επιβεβαίωσε... και το θέμα των «κουμπάρων».
«Τον Αύγουστο η "δημοκρατία" έγραψε στο πρωτοσέλιδο ότι η ΜΚΟ κουμπάρου της υφυπουργού άρχισε προσλήψεις στους δήμους. Φυσικά και δεν έχω καμία αντίρρηση στο να βρουν δουλειά άνεργα παιδιά. Όμως η διαδικασία είναι διάτρητη. Ποιος θα αποφασίσει ποιες ΜΚΟ θα πάρουν τη δουλειά;» είπε ο κ. Βλάχος.
«Εγώ δεν ξέρω ούτε κουμπάρους ούτε συγγενείς. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει υποβάλει δύο προτάσεις για συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα για απασχόληση 68 ανέργων και μια ανάλογη στον Δήμο Λυκόβρυσης» είπε ο κ. Κουτρουμάνης, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει αξιολόγηση, οπότε δεν έχει απορριφθεί ή εγκριθεί καμία πρόταση.
«Κύριε υπουργέ, εσείς εδώ σήμερα παραδέχεστε το δημοσίευμα της "δημοκρατίας" που λέει ότι όντως η συγκεκριμένη ΜΚΟ συμμετέχει, αλλά δεν έχει αξιολογηθεί είπε ο κ. Βλάχος, κάνοντας μάλιστα λόγο για 100% επιβεβαίωση της «δημοκρατίας» , καθώς εμφανίστηκε σίγουρος ότι με κάποιο τρόπο η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα θα πάρει τελικά τη δουλειά. «Αν δεν έρθουν όλα στο φως, όλη αυτή η διαδικασία θα είναι μια ύποπτη συναλλαγή. Με την επιβεβαίωση που κάνετε σήμερα στο δημοσίευμα το ανοίγετε το θέμα. Επιτείνετε την καχυποψία» κατέληξε ο Γιώργος Βλάχος.
 
(δημοκρατία)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews