Monday, December 19, 2011

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πάτρα ...σαν παραμύθι!


Καθημερινές παραστάσεις καραγκιόζη με τον Κώστα Μακρή, καθημερινές προβολές παιδικών ταινιών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και ακόμα οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων Λήδα Βαρβαρούση και Αναστασία Ευσταθίου ξεναγούν τα παιδιά του χριστουγεννιάτικου χωριού σον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. 


Με προσκεκλημένες τις αγαπημένες συγγραφείς των παιδιών Λήδα Βαρβαρούση και Αναστασία Ευσταθίου, παραστάσεις καραγκιόζη καθημερινά από τον Κώστα Μακρή και προβολές παιδικών ταινιών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας συνεχίζονται οι δράσεις στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Λιμάνι της Πάτρας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:...

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
18:00-20:00 Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ».
Οι εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη και η ΒιβιλιοΠολιτεία 
παρουσιάζουν το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της συγγραφέως  
Αναστασίας Ευσταθίου «Το ατύχημα του Αι-Βασίλη»
σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου. 
Ο Κάλι Καλ, ο καλλιτέχνης καλικάτζαρος
της διάσημης οικογένειας των κωλοβελόνηδων 
και φίλος του Άι-Βασίλη, καλεί τους  μικρούς του φίλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο λιμάνι της Πάτρας για να μοιραστούν την ιστορία του βιβλίου με τη συγγραφέα, να ταξιδέψουν με το «γλυκό» όχημα του Κάλι Καλ 
στον πλανήτη και  να ζωγραφίσουν τον τραυματία άγιο! 
30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:00-20:00 …ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ 
Η γνωστή συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων Λήδα Βαρβαρούση 
με τους ήρωές της μας προσκαλεί να περάσουμε λίγες ώρες με τα παραμύθια της, τις ιδέες της και τις ζωγραφιές της. 
Η «τρελοπαρέα», με τον πολύ γλυκό Λύκο, το Φίδι το τρομερό, το Γουρούνι με ταλέντο, το Πρόβατο που δαγκώνει, τον Πέτρο και την κόκκινη καρδιά, συναντά τα παιδιά! 
Μαζί τους διασκεδάζουν και τα οδηγούν σε ένα φανταστικό καλλιτεχνικό εργαστήρι έμπνευσης, δημιουργίας, χρωμάτων και χαράς εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού από τη συγγραφέα - εικονογράφο, η οποία ταυτόχρονα ζωγραφίζει αυτά που διηγείται. 
Στη συνέχεια τα παιδιά δημιουργούν και εκφράζονται με τις δικές τους ιστορίες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:00-19:30 ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ 
Ο Κώστας Μακρής και ο αγαπημένος χάρτινος ήρωας μικρών και μεγάλων παιδιών σταθμεύουν φέτος τα Χριστουγέννα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και παρουσιάζουν τρεις παραστάσεις καραγκιόζη κάθε απόγευμα έως και τις 8 Ιανουαρίου. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ 
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αγαπά το σινεμά και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας παρουσιάζει καθημερινά από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου επιλεγμένες παιδικές ταινίες. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 20:00-21:00 καθημερινά. Το πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Παράλληλα καθημερινά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό υπάρχει ειδικός χώρος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, όπου υπό την εποπτεία του προσωπικού του Χριστουγεννιάτικου Χωριού τα παιδιά ζωγραφίζουν, κάνουν χειροτεχνίες και γράφουν το γράμμα τους στον Αι-Βασίλη και του το παραδίδουν αυτοπροσώπως. 
Πληροφορίες κα. Βγενοπούλου  τηλ. 6943833893

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews