Monday, December 5, 2011

Άρον άρον έφεραν πίσω την κυρία...


Τελικά, τι έγινε με την υπόθεση της κυρίας η οποία επέστρεψε άρον άρον από τη Νέα Υόρκη και περιμένει στην Αθήνα να τοποθετηθεί, ως να μην τρέχει τίποτα, σε θέση στην Κεντρική Υπηρεσία; Είναι η περίπτωση της κυρίας που βρέθηκε σε γνωστό πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης με ένα κόσμημα στο χέρι το οποίο είχε... ξεχάσει να πληρώσει.
Η Αστυνομία της πόλης δεν χαρίζεται σε κανέναν και έτσι με τη γνωστή διαδικασία ζητήθηκε από την ελληνική Μόνιμη Αντιπροσωπεία να επιστρέψει εντός 48 ωρών στην Αθήνα ή, σε διαφορετική περίπτωση, να μείνει εκεί παραιτούμενη από τη διπλωματική ασυλία και να αποδείξει την αθωότητά της, εφόσον δήλωνε ότι έγινε λάθος.
Θέλουμε απλώς να ρωτήσουμε εάν πράγματι ισχύει η πληροφορία ότι είχε συμβεί και πάλι ανάλογο επεισόδιο, όταν η ασφάλεια γνωστού πολυκαταστήματος είχε βρει στην κατοχή της αντικείμενο το οποίο δεν είχε πληρώσει, αλλά τότε δεν έγινε σύλληψη, καθώς ακόμη δεν είχε βγει εκτός του καταστήματος. Όπως κι αν είχε καμιά περιπέτεια στη Ρωσία και στο Λονδίνο... 
Δεν ξέρουμε εάν είναι τα γραμμάτια που ξεπληρώνουν κάποιοι σε παλιούς ισχυρούς παράγοντες...
της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθούν να διαγράψουν τη σοβαρή αυτή υπόθεση, που εκθέτει όχι μόνο τη Διπλωματική Υπηρεσία, αλλά και την ίδια τη χώρα μας...
Το ερώτημα είναι τώρα εάν θα υπάρξει άνωθεν παρέμβαση, ώστε παρά τα όσα έχουν συμβεί να δοθεί κάλυψη για να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, έστω και για να μαζέψει την οικοσκευή της. Ο κίνδυνος δεν είναι άλλος από τη NYPD, που, ως γνωστόν, δεν μασάει ούτε κολλάει από «ρουσφέτια».
(το Παρόν)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews