Wednesday, December 21, 2011

Έφυγες Γιώργο κι έσβησε το όνειρο . Θρήνος οπαδών Παπανδρέου στο facebook

Σελίδα φανατικών υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου έχει δημιουργηθεί στο facebook  (κι όμως υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι ) .
Στη σελίδα τους απευθύνονται σε πρώτο πρόσωπο στον αγαπημένο τους πρόεδρο σε μια ανοικτή επιστολή που πραγματικά τα σπάει...
Διαβάστε τι πιστευουν συμπολίτες μας :

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σήμερα είναι μια δύσκολη, από τις δυσκολότερες ίσως, μέρες στην πολιτική σου διαδρομή. Να ξέρεις όμως ότι είναι μια πολύ δύσκολη μέρα και για εμάς όλους που σε στηρίξαμε – όσο μπορούσαμε – γιατί γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει διαφορετική μέσα από τις δικές σου πρωτοβουλίες, μέσα από τις δικές δράσεις.
Αδικήθηκες πολύ, ίσως όσο κανείς άλλος πολιτικός στη χώρα μας. Αλλά ίσως θα πρέπει να σε ικανοποιεί το γεγονός και να σε δικαιώνει ότι όλοι αυτοί που σε αδίκησαν και πέταγαν ασταμάτητα λάσπη ήταν κυρίως το κατεστημένο και οι εκφραστές του.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Πολλοί από εμάς που σε στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να σε
στηρίζουμε νιώσαμε την απόλυτη δικαίωση με την ομιλία σου την περασμένη Παρασκευής στη Βουλή. Γιατί είσαι ο μοναδικός πολιτικός που συνδέεις την πολιτική δράση με την ηθική.
Βέβαια οι καταστάσεις ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες. Και μόνο όσοι από εμάς είχαν πρόσβαση στα ξένα ΜΜΕ μπορούσαν να διανοηθούν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζες. Βρισκόσουν ανάμεσα σε μια ευρωπαϊκή ένωση της οποίας οι ηγέτες φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, ενός ανεύθυνου πολιτικού συστήματος και έναν ανελέητο πόλεμο των αγορών.
Όχι Πρόεδρε ότι δεν έγιναν και λάθη. Δεν υπήρχε έλεγχος στους Υπουργούς. Ήταν δύσκολο μέσα σ αυτές τις καταστάσεις το γνωρίζουμε. Αλλά ξέρεις πόσα πράγματα που έκαναν ή δεν έκαναν οι Υπουργοί εξαγρίωσαν πολίτες και που δεν είχαν σχέση ούτε με την τρόικα , ούτε με τα μέτρα;
Και το κόμμα Πρόεδρε. Μέρος της κοινωνίας και αυτό δεν μπόρεσε να τραβήξει στις αλλαγές νοοτροπίας που ήταν αναγκαίες για να γίνει η μεγάλη υπέρβαση.
Δεν συζητάμε βέβαια γι αυτούς που εσύ μας γνώρισες και που κατέβηκαν από το καράβι πριν ακόμη είναι σίγουροι ότι υπάρχει κίνδυνος.

Αγαπητέ μας Πρόεδρε,

Όσο δύσκολη και να είναι, και είναι, η σημερινή μέρα αλλά και οι προηγούμενοι μήνες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θέσουν σε αμφισβήτηση τη συνέχεια. Σήμερα μέσα σ αυτήν την στιγμή που όλους μας συγκινεί ιδιαίτερα και μας στεναχωρεί ζητάμε από εσένα μια υπόσχεση.
Να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Να συνεχίσουμε να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Εσύ με όλους εμάς που πιστέψαμε σε σένα και συνεχίζουμε να πιστεύουμε.
Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο ούτε και ανθρώπινο να ζητάμε σήμερα από σένα να δώσεις υποσχέσεις. Αλλά μπορείς να το δεις και ως μια εγωιστική έκφραση με την οποία θέλουμε να μειώσουμε τη στεναχώρια μας για τις εξελίξεις.

Αγαπητέ Πρόεδρε μας,

Να ξέρεις ότι σήμερα είναι για εκατοντάδες χιλιάδες φίλους σου μια άσχημη μέρα. Όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά περισσότερο σε πολιτικό. Ότι σταματάει με αυτόν τον άγριο, απολίτιστο και βάρβαρο τρόπο μια προσπάθεια. Και αυτό που πολλοί δεν κατάλαβαν είναι ότι η προσπάθεια αυτή δεν γίνεται με όποιον βρεθεί μπροστά μας ή με κάποιον που θα τον ορίσουν διακομματικές συμφωνίες μέσα από συμβιβασμούς.

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Μόλις καταλαγιάσει η σκόνη της βαρβαρότητας πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με όλους αυτούς που πούλησαν ή εμπόδισαν την προσπάθεια. Όχι γιατί είμαστε εκδικητικοί. Αλλά επειδή όλοι αυτοί έσβησαν από τον ορίζοντα το όνειρο, σκοτείνιασαν τον ορίζοντα, περιόρισαν τις προοπτικές. Και δεν το έκαναν από λάθος. Ήταν επιλογή τους. Επιλογή που ξεκίνησε από το 2004


Σχόλιο logia starata : πολύ συγκινητική επιστολή πράγματι .Θα μας πάρουν τα κλάματα. 
Όσοι φίλοι αναγνώστες έχουν συγκινηθεί και θέλουν να κάνουν like στη συγκεκριμένη σελίδα και να εμψυχώσουν τον ηγέτη Γιώργο μπορούν να το κάνουν εδώ

Λέτε να υπάρχει καμμια σχέση  με την παρακάτω ανάρτηση ;
 100 άτομα απασχολούσε ο ΓΑΠ για τα social media !!!

 http://logia-starata.blogspot.com/2011/12/facebook.html

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews