Thursday, December 22, 2011

H ενόχληση του αντιπροέδρου

Ενοχλημένος είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος με τον Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος αναφέρθηκε σε έντεκα πολιτικούς που δεν δικαιολογούν πού πήγαν τα λεφτά τους, χωρίς να τους κατονομάζει. Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι έλεγε πως δεν μπορεί χωρίς να έχει διεξαχθεί έρευνα να ρίχνεται σκιά και στους 300 της Βουλής. Μια άποψη που βρίσκει σύμφωνους πολλούς βουλευτές, οι οποίοι είδαν για μία ακόμη φορά να μπαίνουν στο στόχαστρο ως ύποπτοι, όπως έλεγαν αυτή τη φορά όχι για το «πόθεν» , αλλά για το «ξοδεύειν».
Οι συνεργάτες του Θόδωρου Πάγκαλου έβγαλαν πάντως και επίσημη ανακοίνωση Τύπου όπου κάνουν λόγο για «κακόβουλα δημοσιεύματα»  που προκλήθηκαν από ακατονόμαστες ακριτομυθίες ανευθυνοϋπεύθυνων και αναφέρουν ότι... στο πόθεν έσχες του αντιπροέδρου δεν καταγράφονται ως τραπεζικές καταθέσεις ποσά ύψους 449.000 ευρώ που προέρχονται από την εκποίηση ακινήτων. Μάλιστα, αναφέρουν αναλυτικά ότι έδωσε 226.638 ευρώ για φόρους κληρονομιάς, 34.188,16 ευρώ για επιμεριστικό φόρο πώλησης ακινήτων, 71.241,73 ευρώ για εξόφληση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών και 20.349,43 ευρώ για φόρο εισοδήματος. Διευκρινίζεται μάλιστα πως «υποχρεώσεις τέτοιων πληροφοριών δεν υπάρχουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αντίθετα υπάρχουν διατάξεις που υποχρεώνουν να σεβόμαστε την αλήθεια» .
«Δεν θα μας πει ο Β. Αργύρης  πού θα ξοδέψω τα λεφτά μου. Τα έβαλα στο μαξιλάρι μου! Τι τον νοιάζει τι τα έκανα; Δεν σημαίνει ότι τα πήγα στην Ελβετία. Έκανα αγαθοεργίες, τα έδωσα στον άρρωστο αδερφό μου!» έλεγε άλλος πολιτικός στο εντευκτήριο της Βουλής, εξοργισμένος με τον πρόεδρο της επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων. Υποστήριζε, δε, πως με τον τρόπο αυτό ρίχτηκε πάλι λάσπη στους βουλευτές. «Τώρα, μας στοχοποίησαν όλους. Πέταξαν μια φωτοβολίδα και επιβάρυναν περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα.»
(espresso)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews