Thursday, December 8, 2011

14,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ - Φλερτάρει με την 4η θέση το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της Public Issue!!

Βουλή οκτώ κομμάτων και καθίζηση για ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue. Πρώτο κόμμα η ΝΔ, «φλερτάρει» με την τρίτη θέση του ΠΑΣΟΚ. «Όχι στο μνημόνιο, όχι και σε δραχμή» λένε οι ερωτηθέντες.
Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η ΝΔ προηγείται με 30%, έχοντας κερδίσει μιάμιση μονάδα από το Δεκέμβριο ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 15,5% δηλαδή τέσσερις μονάδες λιγότερες από τον προηγούμενο μήνα.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με δυο μονάδες περισσότερες από το Δεκέμβριο ακολουθεί με 14% και το ΚΚΕ με δυόμισι μονάδες συν από τον περασμένο μήνα εμφανίζει ποσοστό 13,5%.
Ραγδαία πτώση κατά δυόμισι μονάδες παρουσιάζει ο ΛΑΟΣ που έχει ποσοστό 6% ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση, κατά δυο μονάδες,...
της Δημοκρατικής Αριστεράς που εμφανίζει ποσοστό 9,5%. Ακολουθούν οι «Οικολόγοι Πράσινοι» με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία που οριακά εμφανίζεται να μπαίνει στη βουλή με ποσοστό 3%. Σύμφωνα με την Public Issue η αποχή αγγίζει το 32,5%.
Η καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ αποτυπώνεται και στη δημοφιλία των αρχηγών τους αφού ο Γιώργος Παπανδρέου είναι τελευταίος με 12 μονάδες έχοντας χάσει 7 από τον περασμένο μήνα και ο Γ. Καρατζαφέρης έχει 30 μονάδες με απώλειες όμως 11 μονάδων σε σχέση με το Δεκέμβριο. Πρώτος σε δημοφιλία εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης με 58 μονάδες στις θετικές γνώμες.

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews