Saturday, December 17, 2011

Ο Σημίτης παρεμβαίνει υπέρ Παπαδήμου! - Ρε ουστ...


(του Δημοσθένη Μαρίνου)
Η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, σε μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν τρία κόμματα με εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές στρατηγικές, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, επανέφερε στο προσκήνιο μνήμες από την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Σημίτη. Την περίοδο του «εκσυγχρονισμού».
Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός άλλωστε, υπήρξε στενός συνεργάτης του άλλοτε «καταλληλότερου», ενώ και μια σειρά από στελέχη τα οποία επέλεξε να τον συνδράμουν, είτε σε υπουργικούς θώκους (Τάσος Γιαννίτσης), είτε στο στενό επιτελείο του (Γκίκας Χαρδούβελης), υπήρξαν προβεβλημένα πρόσωπα της περιόδου Σημίτη.
Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει ακόμη...
δημοσίως για τον Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, αυτό ακριβώς σχεδιάζει να κάνει, με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα, την περίοδο των εορτών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Σημίτης θα δώσει έμφαση στην ανάγκη πολιτικής στήριξης του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου να πετύχει η κυβέρνησή του στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, και να ξεπεράσει η Ελλάδα μια οριακή συγκυρία.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφύγει πιθανότατα ξεκάθαρες αναφορές στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μιας και έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του ότι δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί για παρέμβαση, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία ο ίδιος δίνει έμφαση στην ανάγκη να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της.

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews