Saturday, December 17, 2011

Tους χάλασε το πάρτι!


Την τελευταία στιγμή χάλασε το... πάρτι εκατομμυρίων ευρώ,με επίτιμο προσκεκλημένο μια δραματική σχολή αλλά και πολλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ.Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χτύπησε συναγερμός όταναντιλήφθηκαν ότι 3,5 εκατ. ευρώ θα κατέληγαν στη σχολή υποκριτικής “Ιασμος” ,της οποίας διευθύντρια ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός Πέμη Ζούνη. Μεανοιχτό το στόμα έμειναν ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η γενικήγραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα όταν είδαν τι προέβλεπεη προκήρυξη διαγωνισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξηανθρώπινου δυναμικού» . Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου 2011 από τηντότε υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμότης κυβέρνησης Παπανδρέου, και προέβλεπε τη συμμετοχή σχολών υποκριτικής μόνοαπό τρεις περιφέρειες με αντικείμενο τη «συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτισηυψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης» . Η νέαηγεσία του υπουργείου προχώρησε...
στην ανάκληση του διαγωνισμού τον περασμένοΟκτώβριο, επικαλούμενη αλλαγή πολιτικής όμως τα γεγονότα που έπεισαν τον Γ.Κουτρουμάνη ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολλά. Ημεγαλύτερη σύμπτωση αφορά την Π. Ζούνη, η οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010ήταν διευθύντρια σχολής που «φωτογραφιζόταν» ξεκάθαρα στον διαγωνισμό, μια καιδιαθέτει παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για άλλο ένα,στην Κομοτηνή. Κατά... διαβολική σύμπτωση, ο διαγωνισμός αφορούσε μόνο τηνΑττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.
Φάνηκε από την αρχή...
Μερικούς μήνες πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, ηβουλευτής Α' Αθηνών παρέδωσε τη σκυτάλη της διεύθυνσης στον ηθοποιό ΙεροκλήΜιχαηλίδη και οι δηλώσεις που έκανε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβήςέδειχναν τι θα ακολουθούσε: «Ο λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική, αφήνονταςπράγματα που αγαπάω, είναι για να σπρώξω τα πράγματα στη σωστή τουςκατεύθυνση... Τώρα που η συγκυρία είναι δύσκολη, προσπαθούμε από το άνοιγμα τουΕΣΠΑ στον πολιτισμό να βοηθήσουμε άνεργους και φοιτητές που θέλουν νασπουδάσουν το αντικείμενό μας» . Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε ναδιευκρινίσει ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση, αλλά δεν αποχωρεί από τη σχολή. Ηθέση του Γ. Κουτρουμάνη παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεωρήθηκε ότι το πρόγραμματων 3,5 εκατ. ευρώ επιδοτούσε 1.200 ώρες διδασκαλίας δηλαδή έδινε χρήματα σεσχολές που θα παρήγαγαν εκατοντάδες ηθοποιούς που δεν θα έβρισκαν πουθενάδουλειά, αφού η ανεργία στον κλάδο τους ξεπερνά το 85%! Η γενική γραμματέαςΔιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής ΑσφάλισηςΑννα Δαλλατόλα δήλωσε στην «R» : «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ανταποκρινότανστην πολιτική μας δεν έδινε διέξοδο στους ανέργους. Το θέμα είναι ναεπιδοτούνται δράσεις για τη μείωση της ανεργίας στον χώρο του πολιτισμού, πουείναι ιδιαιτέρως υψηλή» .
(Realnews)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews