Wednesday, December 14, 2011

Η ΝΔ φταίει κατά τον Τόμσεν που απέτυχε το μνημονιο. Η ΝΔ δεν αντιδρά!!!


Εμείς το είχαμε πει ότι, στο τέλος θα φορτώσουν στον Σαμαρά ακόμα και την αποτυχία του μνημονίου. Ήδη πρώτος έσυρε αυτό το χορό ο εκ των αποτελούντων το κλιμάκιο της τρόϊκας, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κ. Πόουλ Τόμσεν. Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η τρόϊκα στην ευρεία πολιτική στήριξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή, από τα τρία μεγαλύτερα (όπως ο ίδιος είπε) κόμματα και τη δέσμευσή τους για την υλοποίηση του μνημονίου.

Όμως, ο κ. Τόμσεν δεν σταμάτησε εδώ, αλλά απέδωσε την αποτυχία του προγράμματος, κατά ένα μέρος, στη μέχρι τώρα απουσία ευρείας στήριξης. Υποστήριξε ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις εξ αιτίας της έλλειψης ευρείας στήριξης και γι’ αυτό...
σημειώθηκαν μεγάλες αποκλίσεις. Και επειδή οι άλλοι δύο εταίροι της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ), ήταν από την αρχή χωμένοι μέσα στο μνημόνιο και υποστήριζαν την εφαρμογή του, σε ποιον άλλον αναφερόταν ο κ. Τόμσεν όταν μίλησε για έλλειψη ευρείας στήριξης;; Μα προφανώς στη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι η μόνη από τους τρεις που δεν στήριζε, τουλάχιστον εμφανώς, το μνημόνιο.

Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχουμε παρατηρήσει αντίδραση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις Τόμσεν.
Αναρωτιόμαστε: Αποδέχονται άραγε τις αιτιάσεις Τόμσεν, δηλαδή ότι αυτοί φταίνε που απέτυχε το μνημόνιο;;



No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews