Saturday, December 3, 2011

Και στελέχη της Proton Bank στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων - 5.500 σελίδες από λογαριασμούς έστειλαν οι Ελβετοί!


Στο 5% ήταν η μίζα για το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, αξίας 130.000.000 ευρώ, για το οποίο ήδη έχει προφυλακισθεί ο τότε πρόεδρός του δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος. Στο σκάνδαλο αυτό εμπλέκονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, και στελέχη της τράπεζας του Λαυρεντιάδη, της Proton Bank! Ήδη έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί στην Ελβετία, όπου στο όνομα του Καπράνου βρέθηκαν καταθέσεις 1.827.000 ευρώ! Ήδη το ποσόν έχει δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού Δημοσίου. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, να δεσμευθεί λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δίωξη έχει ασκηθεί και από την ελβετική δικαιοσύνη, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όμως επειδή έχει ασκηθεί δίωξη και από την ελληνική Δικαιοσύνη ο αρμόδιος Ελβετός Εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, έπειτα από δημοσίευμα του ΠΑΡΟΝ στις 14 Αυγούστου 2011, που ανέφερε ότι ανέρχονται σε 7.000 σελίδες τα αντίγραφα των λογαριασμών σε τράπεζες στην Ελβετία ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και η απάντηση που πήρε από τον (τέως πλέον) υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας μας. Σημειώνεται συγκεκριμένα ότι:...
«Με έγγραφο του Εφετείου Αθηνών (Γραφείο Ειδικού Ανακριτή), στις 19 Μαΐου τ.ε. περιήλθαν στη Μεταφραστική Υπηρεσία πέντε (5) τόμοι εγγράφων εκ σελίδων πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (5.500), συντεταγμένων στις γλώσσες αγγλική - γερμανική - γαλλική και ιταλική, προκειμένου να μεταφραστούν στην ελληνική με την ένδειξη του επείγοντος. Η Μεταφραστική Υπηρεσία ανέθεσε τη μετάφραση των εν λόγω εγγράφων, λόγω του όγκου των σελίδων και της φύσεως του περιεχομένου τους, σε ομάδα μεταφραστών εγνωσμένου κύρους και αξιοπιστίας. Η μεταφραστική εργασία του συνόλου των σελίδων ολοκληρώθηκε το Α' δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου τ.ε. και διαβιβάστηκε στην αποστέλλουσα Αρχή τη 16η Αυγούστου. Το δε υπολειπόμενο τμήμα ενενήντα (90) σελίδων, οι οποίες παρουσίαζαν συντομογραφίες, αρκτικόλεξα κ.λπ., ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε τη 15η Σεπτεμβρίου» .
(To Παρόν της Κυριακής)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews