Friday, December 2, 2011

Το διαδίκτυο μας πρόδωσε;;


Τελευταία και ειδικότερα μετά την συγκρότηση της αντισυνταγματικής κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία κλήθηκε να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών, σε βάρος του ελληνικού λαού, την υποστολή της αντιμνημονιακής πολιτικής από πλευράς της ΝΔ και κυρίως το γεγονός ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή λαϊκή αντίδραση, ο πρώτος που φαίνεται να πληρώνει τα σπασμένα είναι το διαδίκτυο. Οι καλλιεργηθείσες προσδοκίες μοιάζουν να διαψεύδονται.

Παρατηρούμε λοιπόν μια κάμψη του ενδιαφέροντος στο διαδίκτυο. Από το ένα μέρος υπάρχουν blogs των οποίων οι διαχειριστές απογοητεύτηκαν και τα κλείνουν και από το άλλο μέρος παρατηρείται μια υποχώρηση στα  links, αλλά κυρίως στις επισκέψεις και στα σχόλια. Αν δείτε τους δείκτες μέτρησης θα παρατηρήσετε....
μια καθολική υποχώρηση ιστοσελίδων και blogs κυρίως πολιτικού περιεχομένου.


Δυστυχώς, ο κόσμος υπερεκτίμησε τη δύναμη του διαδικτύου και τώρα αισθάνεται απογοητευμένος, αν όχι και προδομένος. Καθημερινώς γράφονται στο διαδίκτυο τόνοι κειμένων, τα οποία αν ήταν τυπωμένα σε χαρτί θα ήθελαν νταλίκες για να μεταφερθούν. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Βγαίνει το βράδυ ένας τηλεαστέρας, πετάει μια ετικέτα ή μια κατασκευασμένη δημοσκόπηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και όλα σβήνονται στη λαϊκή συνείδηση.

Ίσως πολλοί να περίμεναν ότι τα πύρινα άρθρα μέσα από τα blogs θα μετουσιώνονταν σε επαναστατικό λαϊκό ρεύμα στους δρόμους. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι και το έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Το καθεστώς είναι ισχυρό και δεν κινδυνεύει από τα γραφόμενα στο διαδίκτυο. Το καθεστώς κινδυνεύει μόνο από έναν παράγοντα. Την χρηματοδότηση.
Γι’ αυτό και τα δίνει όλα, Σύνταγμα, Εθνική Κυριαρχία και ό, τι άλλο του ζητηθεί, προκειμένου να συνεχίσει να χρηματοδοτείται. Όσο λοιπόν χρηματοδοτείται, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, το δε διαδίκτυο δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Απλά να επισημαίνει.

Όταν όμως υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότηση του συστήματος, τότε όλα και προφανώς και η ενημέρωση μέσα από το διαδίκτυο, θα φαντάζουν τεράστια.



No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews