Thursday, November 24, 2011

H Ν.Δ δια στόματος Σταικούρα συμφωνεί για παράταση του χρόνου των εκλογών! (μια καλή ημερομηνία είναι η 30η Φεβρουαρίου 2011!!)

Για ανάγκη αλλαγής των πολιτικών με βιώσιμες εναλλακτικές προτάσεις έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής  Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι το κείμενο που απέστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους επικεφαλής Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Eurogroup δεν είναι τίποτα άλλο παρά «αντιγραφή της επιστολής που είχε στείλει στο ΕΛΚ» και αναρωτήθηκε δημόσια μήπως όλο αυτό το θέμα γύρω από την υπογραφή Σαμαρά ήταν εκβιασμός των εταίρων προς τον αρχηγό της ΝΔ αφού την επιστολή που είχε σταλεί στον επικεφαλής του ΕΛΚ (και την οποία δείχνουν να αποδέχονται) ήταν ήδη γνωστή.
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η κριτική που άσκησε το κόμμα του σε πτυχές του Μνημονίου και ειδικά στο δημοσιονομικό κομμάτι έχει δικαιωθεί: «Η ΝΔ άσκησε κριτική σε πτυχές του Μνημονίου, και κυρίως στο δημοσιονομικό κομμάτι, όπου έχει δικαιωθεί. Πίστευε και πιστεύει ότι πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες. Δικαιώθηκε και από την έκθεση της ΤτΕ που έκανε λόγο για μη βιώσιμο μείγμα οικονομικής πολιτικής ως το 2015». Παράλληλα, τόνισε ότι η ΝΔ «στηρίζει ό,τι πρέπει να στηριχθεί, πχ το κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, αλλά δεν πιστεύει στην αύξηση των φορών».
Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η ΝΔ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις («αν καθυστερήσει η διαδικασία ή υπάρχουν εξελίξεις στην Ευρώπη που καθυστερήσουν το PSI»), θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια παράταση μερικών εβδομάδων για την προσφυγή στις κάλπες. (σ.σ μια βολική ημερομηνία για το πολιτικό σύστημα είναι η 3οη Φεβρουαρίου του 2011!!)
Τέλος, ερωτηθείς...
για τις διαφορές στην πολιτική της ΝΔ εάν στις εκλογές αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ο κ. Σταϊκούρας εντόπισε τις διαφορές στη δημοσιονομική πολιτική, «η οποία θα γίνει από το σκέλος των δαπανών και όχι το σκέλος των εσόδων» και στην καλύτερη υλοποίηση του σχεδιασμού στις διαρθρωτικές αλλαγές.

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews