Tuesday, November 29, 2011

Greek statistics και στο σεξ!

Μεγάλοι εραστές ή… κατά φαντασίαν εραστές; Αυτό είναι το ερώτημα που ανακύπτει σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, με βάση τα στοιχεία παγκόσμιας έρευνας για τις σεξουαλικές επιδόσεις ανδρών και γυναικών που δημοσιοποιήθηκαν από γνωστή εταιρία προφυλακτικών.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι Έλληνες δηλώνουν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους, δήλωση που τους «δίνει» την ευρωπαϊκή πρωτιά στο συγκεκριμένο τομέα σεξουαλικής δραστηριότητας. Ακολουθούν, ασθμαίνοντας, οι Ισπανοί (αναφέρουν 20 διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17).
Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες άντρες (22%) που βρίσκονται σε σταθερή ερωτική σχέση παραδέχονται ότι έχουν απατήσει τον σύντροφό τους. Ποσοστό, δε, 8% των ανδρών δεν αρκείται σε μία…  παράλληλη σχέση, αλλά δηλώνει ότι έχει παράλληλες επαφές με τρεις ή περισσότερες συντρόφους!
ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ, ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ
Από όλους τους Ευρωπαίους, που συμμετείχαν στη μελέτη, οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι είναι και οι πιο «άτακτοι» ερωτικά:...
το 22% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει «άπιστο» στη σχέση, έπονται οι Ιταλοί (18%) και οι Γερμανοί (11%).
Στον… ερωτικό δρόμο που χάραξαν οι Έλληνες, βαδίζουν με δειλά βήματα και οι Ελληνίδες: δηλώνουν κατά μέσο όρο 10 διαφορετικούς συντρόφους στην ενήλικη σεξουαλική ζωή τους, συναγωνιζόμενες στα… ίσα τις Γαλλίδες και τις Αγγλίδες. Την πρώτη θέση στην προκειμένη περίπτωση κατακτούν, ωστόσο, οι Γερμανίδες με 12 ερωτικούς συντρόφους στην ενήλικη ζωή τους.
Σε ό,τι αφορά την απιστία, μία στις δέκα Ελληνίδες με μόνιμη σχέση δηλώνουν ότι έχουν απατήσει το έτερον ήμισυ, ενώ ποσοστό 4% δηλώνει λάτρης των παράλληλων σχέσεων – με τρεις και άνω συντρόφους!
«ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ» ΜΕ ΤΟ AIDS ΚΑΙ ΤΟΝ HIV
Δραστήριοι ερωτικά μεν, αλλά «αδιάβαστοι» σε βασικά θέματα σεξουαλικής υγείας αποδεικνύεται ότι είναι οι Έλληνες.
Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της Durex –με αφορμή την ημέρα κατά του AIDS– έδειξαν ότι το 30% των Ελλήνων δεν χρησιμοποιεί κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια στο HIV/AIDS και στα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης τους επαφής.
Το μεγαλύτερο ποσοστό (42%) όσων κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη δηλώνει ότι είχε την πεποίθηση ότι το έτερον ήμισυ δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, παρότι το 26% όσων είχαν σχέση παραδέχονται ότι δεν ήταν βέβαιοι για το αν ο/η σύντροφός τους είχε μολυνθεί στο παρελθόν. Μάλιστα, για αρκετές Ελληνίδες η «ριψοκίνδυνη» σεξουαλική δραστηριότητα ξεκίνησε από νωρίς, αφού μία στις τρεις (33%) δεν πήραν προφυλάξεις στη πρώτη τους επαφή.
Το καλό είναι, πάντως, ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες (27%) που δεν πήρε μέτρα προφύλαξης παραδέχεται ότι ήταν ένα λάθος, για το οποίο μετάνιωσε. Τέλος, το 75% των Ελληνίδων και το 68% των Ελλήνων συμφώνησαν ότι θα ήθελαν να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την Durex, μέσω Internet σε 35 χώρες και μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive και συνολικά συμμετείχαν 29.003 ενήλικοι (άνω των 18 ετών) σε 36 χώρες από την 6η Σεπτεμβρίου μέχρι την 3η Οκτωβρίου 2011. Στην έρευνα συμμετείχαν 513 Έλληνες.
(neoskosmos.com)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews