Sunday, November 27, 2011

Γερμανία και Γαλλία εγκαταλείπουν την Ευρωζώνη;;;


Όπως πληροφορούμαστε από την D. Welle, η οποία μεταφέρει ρεπορτάζ της Welt am Sonntag, η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί προτίθενται να καταθέσουν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, πρόταση για την συγκρότηση ενός σκληρού πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών. Την πρόθεση αυτή της Γερμανίας την είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν και μάλιστα είχαμε πει ότι για τη θέση του Προέδρου της νέας ομάδας κρατών, προορίζει τον κ. Βαν Ρομπάϊ. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωση τριών ταχυτήτων. Δηλαδή την διευρυμένη ομάδα των 27 κρατών της ΕΕ, την ομάδα των 17 της Ευρωζώνης και μια τρίτη σκληρή ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν τα κράτη τα οποία οικειοθελώς θα αποδεχτούν αυστηρά κριτήρια για τον περιορισμό...
του δημόσιου χρέους και τον έλεγχο του εθνικού τους προϋπολογισμού από αυτήν ομάδα. 


Βλέπουμε λοιπόν ότι η Γερμανία, σύροντας ουσιαστικά από τη μύτη και τον κ. Σαρκοζί που, αν και ετερόφωτος, θέλει να το παίξει σκληρός ηγέτης στην Ευρώπη, μπας και μαζέψει καμία γαλλική ψήφο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, δεν προσδοκά σωτηρία της Ευρωζώνης και έτσι προχωρά στην εγκατάλειψη της προσπάθειας για την σωτηρία της, δραπετεύοντας αυτή και οι υπόλοιπες χώρες του Βορρά, μαζί με τα κέρδη που αποκόμισαν από τα ελλείμματα του Νότου. 

Αν πράγματι επαληθευτεί αυτή η πληροφορία, στην ουσία θα πρόκειται για την έναρξη της διάλυσης της Ευρωζώνης (ποια άραγε; αυτή που ήδη διαλύεται;) και της απομάκρυνσης από αυτήν των χρεωμένων και ελλειμματικών χωρών, με πρώτη φυσικά την Ελλάδα. 

Ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά να δείτε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρώτο το αρχοντοχωριάτικο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο θα θελήσει να υπογράψει (που πας ρε Καραμήτρο;;) για να μπει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα!!!
Ευτυχώς που κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό από την Μέρκελ. 
Ευτυχώς… 




No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews