Friday, November 25, 2011

Bild: «Ιδού ο μεγαλύτερος απατεώνας της Ελλάδας»

Η Bild σκιαγραφεί το πορτρέτο του ''μεγαλύτερου απατεώνα στην Ελλάδα'', μια ''σχεδόν συμβολική φιγούρα'' για την Ελλάδα της κρίσης και της διαφθοράς. ''Ο γιος ενός ιερέα που επέτρεψε στον εαυτό του το ένα πράγμα μετά το άλλο, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσει''. Κι αυτή είναι μόνο η πρώτη παράγραφος.
Οι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών συλλόγων αντιμετωπίζονται σαν θεοί στην Ελλάδα, κι έτσι ήταν και ο Ψωμιάδης, ενώ έτσι φερόταν και στους παίκτες των ομάδων του, επισημαίνει η Bild. Αναφέρει μάλιστα το γνωστό περιστατικό με τον Ντέμη Νικολαΐδη, όπου ο Ψωμιάδης – όπως είχε καταγγείλει ο τότε παίκτης της ΑΕΚ – είχε στείλει ομάδα μπράβων να τον απειλήσουν ότι θα του σπάσουν τα πόδια αν δεν αρχίσει να πηγαίνει για ύπνο νωρίτερα!
Το ποινικό μητρώο του 'Big Mak' - όπως αποκαλείται πολλάκις στο άρθρο – είναι ιδιαίτερα πλούσιο: λαθρεμπόριο, εκβιασμοί, απαγωγές, δωροδοκία, απάτες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος. Μέχρι και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον έχει αποκαλέσει ''νονό'', σημειώνει η Bild.
Παρόλο όμως, συνεχίζει, που ο Big Mak έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση αρκετές φορές, δεν έχει ποτέ εκτίσει ποινή, καθώς βρισκόταν πάντα ένας ''ελεήμων'' δικαστής.
Τελευταία πράξη... το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου. Ως γνωστόν, ο Ψωμιάδης είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο για υπόθεση με παλιές του καταδίκες αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με αποτέλεσμα να διαφύγει στα Σκόπια όπου και συνελήφθη ξανά βάσει σχετικού εντάλματος της Ιντερπολ, την ώρα που έπινε αμέριμνος τον καφέ του..
Το άρθρο αναφέρεται ακολούθως στις προκλήσεις έναντι της διαφθοράς που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου και γενικότερα στις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Σημειωτέον ότι η Bild είναι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ευρώπη, με περίπου 3 εκατ. πωλήσεις φύλλων ημερησίως.
 
(isotimia.gr)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews