Saturday, November 26, 2011

Πιο κοντά οι εκλογές, λόγω... Μεσοπρόθεσμου-plus!!


(του Ρωμύλου Κομνηνού)
Το χρονοδιάγραμμα δράσεων από πλευράς Ευρώπης, που παρουσίασε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πυροδότησε τη συζήτηση για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών. Ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, για τη μετάθεσή τους από την 19η Φεβρουαρίου, στην οποία είχαν συμφωνήσει τα κόμματα.
Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, διαπιστώνεται η σύνθεση ενός μωσαϊκού προβλέψεων και εκτιμήσεων, για εκλογές, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα τέλη Μαϊου. «Ξεχειλώνοντας» το περιεχόμενο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Οι προβλέψεις αυτές και οι… κομιστές τους, παραγνωρίζουν μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο:...
Την ίδια την πραγματικότητα, η οποία εξελίσσεται με τόσο ζοφερές προοπτικές, ώστε να μην αφήνει περιθώρια μεγάλης παράτασης παραμονής στην εξουσία, για μια κυβέρνηση η οποία προέκυψε μέσα από τη Βουλή, και όχι μετά από εκλογές.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η χθεσινή αποκάλυψη των νέων, εξαιρετικά σκληρών μέτρων που θα συνεπάγεται το ανανεωμένο Μεσοπρόθεσμο, μέχρι και το 2015. Το οποίο προβλέπει κοινωνικές θυσίες, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τους πολίτες στα όριά τους, καθώς θα συνεπάγονται εισπρακτικά μέτρα ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Μέτρα τα οποία βέβαια δεν έχει προλάβει να διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομικών, και μάλλον… δεν θέλει, ανησυχώντας ότι θα λειτουργήσουν ως η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι, για μια κοινωνία οργισμένη με το πολιτικό σύστημα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι από τη στιγμή που θα διευκρινιστεί ο χαρακτήρας των νέων μέτρων τα οποία προβλέπει το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο, θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.
(statesmen.gr)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews