Monday, November 28, 2011

Άντε σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για Εθνικό Νόμισμα...


Η Ευρωζώνη πλέον διαλύεται. Όσα κράτη, όπως η Ελλάδα, δεν ανέπτυξαν ισχυρό παραγωγικό ιστό και πλεονασματικά αποθέματα, αλλά αρκέστηκαν στα δανεικά και στην ευφορία ενός ισχυρού ευρώ, το οποίο άλλοι εξουσίαζαν, τώρα χρεοκοπούν. Τα δανεικά κόπηκαν και η «αλληλέγγυοι» ευρωπαίοι, αντί να βοηθήσουν, επιδιώκουν να υποδουλώσουν τους λαούς και να κερδοσκοπήσουν κατασπαράσσοντας τις περιουσίες τους.

Τα μόνα μέσα που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύση στο πρόβλημα είναι 1) άμεση ανάμιξη της ΕΚΤ με έκδοση νέου χρήματος και δανειοδότηση απευθείας των κρατών, 2) έκδοση ευρωομολόγου, το οποίο θα πάρει όμως κάποιο χρόνο και 3) φυσικά μια πιο σφιχτή ένωση προς την κατεύθυνση της ομοσπονδοποίησης. Όμως οι πλεονασματικές χώρες του Βορρά με πρώτη την Γερμανία, δεν...
θέλουν σε καμία περίπτωση να διαθέσουν τα πλεονάσματά τους για την ενίσχυση των χωρών του Νότου. Αντιθέτως προωθούν ταχύτατα την δημιουργία ενός σκληρού πυρήνα των πλεονασματικών χωρών και ζητούν να πάρουν την Εθνική Κυριαρχία οποιουδήποτε λαού ζητήσει την βοήθειά τους.


Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα διανοηθεί καμία ελληνική κυβέρνηση, εκλεγμένη ή δοτή, να μπει στον πειρασμό να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Εμείς από αυτό εδώ το blog, από τις 4-5-2010 είχαμε πρώτοι πει  Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα.  (διαβάστε το, έχει αξία τουλάχιστον για να δείτε πόσο επαληθευτήκαμε).  Φυσικά κανείς δεν μας άκουσε. Αν τότε, με το δικό μας Δίκαιο και με αρμόδια τα ελληνικά δικαστήρια, είχαμε κηρύξει μεγάλο μέρος του χρέους ως απεχθές και είχαμε κάνει στάση πληρωμών ως προς αυτό, αναγκαστικά θα είχαμε επιστρέψει σε Εθνικό Νόμισμα, αλλά σήμερα θα είχαμε αρχίσει να παράγουμε. Πολλά χωράφια θα ξαναγύριζαν στις καλλιέργειες και πολλά εργοστάσια θα άρχιζαν ήδη να καπνίζουν, γιατί θα κόβονταν τα πολλά εισαγόμενα. Εννοείται ότι τώρα δεν θα χρωστούσαμε ούτε ένα ευρώ προς τα ευρωπαϊκά κράτη, από τα χρήματα που πήραμε με το πρώτο μνημόνιο και τα οποία χρήματα πήγαν για εξόφληση ιδιωτών, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους προς τους ιδιώτες. 

Ακόμα και σήμερα, εκμεταλλευόμενο τον φόβο και την βολή του Έλληνα, το ελληνικό πολιτικοοικονομικό σύστημα, προκειμένου να διασωθεί το ίδιο, επιδιώκει να βάλει την Ελλάδα στο νέο πιο εξοντωτικό μνημόνιο (το οποίο ήδη έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα),  να ορισθεί το Αγγλικό Δίκαιο ως ισχύον και για τα ανεξόφλητα ομόλογα προς τους ιδιώτες, να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ μέσω των χαρατσιών και της εξοντωτικής φορολόγησης οι ατομικές μας περιουσίες και οι καταθέσεις μας. Και δυστυχώς ακόμα καθόμαστε και τους ανεχόμαστε. Φτάσαμε στο σημείο να ανεχόμαστε ακόμα και μια δοτή αντισυνταγματική κυβέρνηση. Αν είναι δυνατόν!!! Τόσο πια λοβοτομή μας έχουν κάνει τα ΜΜΕ ή τόσο φοβόμαστε να ξεβολευφτούμε;;;

Πρέπει κατεπειγόντως το κράτος να εκδώσει Εθνικό Νόμισμα, να έχουμε χρήμα να συναλλαχθούμε και να μπει έλεγχος στο συνάλλαγμα, πριν αρχίσουν να μειώνονται οι ατομικές περιουσίες μας υπέρ των τοκογλύφων.  

Βέβαια το καλύτερο για μας θα ήταν να διαλυθεί η Ευρωζώνη στο σύνολό της και να επιστρέψουν όλοι στα εθνικά τους νομίσματα, για να αποφύγουμε το ξεπούλημά μας στα ντόπια λαμόγια που έχουν βγάλει το ελληνικό χρήμα στο εξωτερικό και θα το διατηρήσουν σε ένα σκληρό ευρώ. Αυτή την πλήρη διάλυση όμως δεν θα την επιτρέψει η Γερμανία, η οποία επιδιώκει να διασώσει υπέρ αυτής το ευρώ με τον σκληρό πυρήνα που τώρα δημιουργεί. 
Στο μεταξύ όμως, θα διαλυθούμε εμείς.   



No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews