Tuesday, November 29, 2011

Αρχίζει το σίριαλ της… επόμενης δόσης


(της Μαρίκας Λυσιάνθη)
Δείτε μόνο πόσοι μήνες χρειάστηκαν για να επουλωθεί το τραύμα από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πολ Τόμσεν και τους υπόλοιπους αξιωματούχους της τρόικας, που στις αρχές Σεπτεμβρίου, έφυγαν περίπου… διωκόμενοι από την Ελλάδα, για να τους παρακαλάμε στη συνέχεια να επιστρέψουν.
Το θρίλερ διαρκείας έληξε απόψε, με το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Έτσι, … κουνάμε όλοι μαζί το μαντίλι στο Μνημόνιο Ι, που θα παραχωρήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων τη θέση του στο Μνημόνιο ΙΙ. Επομένως, η επόμενη δόση-μαμούθ δεν θα είναι η 7η, αλλά η 1η της νέας δανειακής σύμβασης.
Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, για να φτάσουμε στο αποψινό θετικό νεύμα των Ευρωπαίων, η χώρα υπέστη...
μια πρωτοφανή εθνική διαπόμπευση. Με πρόδηλη σύγχυση ανάμεσα στο τι ήταν αλήθεια, και που ξεκινούσε ο εκβιασμός.
Θα ευχόταν κανείς να ανήκαν όλα αυτά στο παρελθόν. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Και τη σκυτάλη παίρνουν πλέον οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Νέες αγωνίες, νέες πιέσεις, νέα τελεσίγραφα, νέο θρίλερ. Η Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου, είναι μια χώρα… στην πρίζα. Μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Μέχρι να αποφασίσουμε να επαναστατήσουμε, φυσικά.
(statesmen.gr)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews