Tuesday, November 29, 2011

Η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία ύψους περί τα 110 δις ευρώ είναι νόμιμες μιας και πέρασαν μέσα από ελληνικές τράπεζες….


Μπορεί να φαντάζει παράδοξο αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία περί τα 110 δις ευρώ είναι νόμιμες, αναφέρει τραπεζικό στέλεχος που δραστηριοποιείται στο σκέλος των καταθέσεων.
Οι καταθέσεις που κατέληξαν στην Ελβετία πέρασαν μέσα από ελληνικές τράπεζες αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονούν πολλοί αναφέρει ο τραπεζίτης.
Οι καταθέσεις στην Ελβετία είναι 4 ειδών.
1)Μεγάλων πελατών private banking, επιχειρηματιών που λόγω της ανασφάλειας στην Ελλάδα έχουν μεταφέρει τα χρήματα τους και στην Ελβετία.
Υπάρχουν και άλλοι προορισμοί όπως το Λουξεμβούργο, Λιχνενστάιν, Λονδίνο, Σιγκαπούρη και σε παράκτιες εταιρίες.
Οι πελάτες αυτοί ίσως να κατέχουν 40 δις ευρώ.
2)Επιχειρηματίες ή φυσικά πρόσωπα  που πραγματοποίησαν συμφωνίες και τα χρήματα που έλαβαν δεν πέρασαν καθόλου από την Ελλάδα αλλά κατατέθηκαν απευθείας σε λογαριασμούς στην Ελβετία.
Για την κατηγορία αυτή δεν υπάρχει εκτίμηση τι ποσά μπορεί να τις αντιστοιχούν.
3)Μερίδα πολιτών με οικονομική επιφάνεια οι οποίοι...
ανησύχησαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τα μετέφεραν μέσω τραπεζών τα χρήματα τους στην Ελβετία.
4)Έλληνες μεγάλοι επιχειρηματίες που έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα αλλά διαμένουν στο εξωτερικό και οι οποίοι μεταφέρουν συχνά κεφάλαια από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Με βάση το τραπεζικό στέλεχος η πλειονότητα των καταθέσεων είναι καθαρές, νόμιμες καταθέσεις.
Προφανώς δεν μπορώ να πω ότι το 100% των καταθέσεων των ελλήνων στην Ελβετία είναι καθαρές αλλά μπορώ να πω ότι οι περισσότερες είναι καθαρές, δήλωσε το τραπεζικό στέλεχος.
(www.bankingnews.gr)

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews