Sunday, November 27, 2011

Ο κύριος Ψυχάρης (που κάτι ξέρει από χούντες), επιστρατεύει το φάντασμα της χούντας για να διατηρήσει το έκτρωμα της “μεταβατικής Παπαδήμου” !

Αθλιότητα ναζιστικής εμπνεύσεως το σημερινό παραμύθι με τα σταγονίδια, για να πλασαριστεί η “αναγκαιότητα” της εκτροπής του πολιτεύματος που ονομάστηκε “Μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου”.
Την ώρα που ο σκοτεινός ρόλος του ΓΑΠ αποκαλύπτεται σε όλη την υφήλιο, το οργουελικό σύστημα παραπληροφόρησης υπερασπίζεται τις ασυνάρτητες συκοφαντίες του περί πραξικοπήματος!
Οργή προκαλεί στο σύνολο της δημοκρατικής βάσης η νέα μεθόδευση του ΔΟΛ που παραπέμπει στις χουντικές μεθοδεύσεις του συγκροτήματος που κορυφώθηκαν με το πραξικόπημα εις βάρος του Μακαρίου.
Ο κύριος Ψυχάρης νομίζει ότι απευθύνεται σε ανιστόρητους κρατικοδίαιτους που δεν γνωρίζουν τις σχέσεις του με την χούντα (και την παλαιά και τη νέα).
Οργή και στην βάση της Νέας Δημοκρατίας τα σενάρια που θέλουν τον υιό Ψυχάρη όχι μόνο να αναλαμβάνει θέση δίπλα στον Σαμαρά αλλά ακόμα και να πολιτεύεται στο επικρατείας, στην Α’ Αθήνας ή την Μεσσηνία!! Εάν αυτό ισχύσει, δημιουργούνται μεγάλες αμφιβολίες…
Αυτός ήταν ο στόχος αυτής της (φαινομενικά) φαιδρής επίθεσης στο σημερινό ΒΗΜΑ. Η ανάσυρση του φαντάσματος της χούντας από τον “μαιτρ” του καθεστώτος, κύριο Ψυχάρη, δεν εγινε μόνο για να στηρίξει τις ασυναρτησίες του ΓΑΠ περί πραξικοπήματος που διέσυραν την χώρα διεθνώς. Μα βοήθησαν και κάποιους γνώριμους να βγάλουν δισεκατομμύρια, θέμα για το οποίο ήδη γίνεται δικαστική διερεύνηση από την ΕΕ.
Ως γνωστόν, η τρομοκρατία είναι όπλο...
κάθε αντιδημοκρατικού καθεστώτος όπως και αυτού της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το φάντασμα της χούντας είναι ένα χαρτί ξεφτισμένο που όμως μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι σε σκοτεινές μεθοδεύσεις των συμφερόντων για να κρατηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου στην εξουσία, ακόμα και αν χρειαστεί να “παγώσει” (βλ. να βάλει στον γύψο) στοιχεία λετουργίας της δημοκρατίας.
Το φρικτό είναι πως την εργολαβία την αναλαμβάνει το συγκρότημα Λαμπράκη που έχει διακριθεί για τις σχέσεις του με κάθε αντιδημοκρατικό καθεστώς. Από τη ναζιστική κατοχή εως τον βρώμικο ρόλο που διαδραμάτισε στην χούντα και στο πραξικόπημα κατα του Μακαρίου. Όσοι γνωρίζουν και την καριέρα του κυρίου Ψυχάρη κατά την επάρατο, δεν μπορούν να κρύψουν το πικρό τους χαμόγελο για τη νέα εργολαβία.
Μα οι κινήσεις τους ήταν τόσο εμφανείς που τις είχαμε αποκαλύψει έγκαιρα: Αντώνη Σαμαρά, το σχέδιο στο είχαμε σφυρίξει έγκαιρα…
Και όμως, δεν είναι μόνο η περίεργη στάση Αβραμόπουλου στην όλη υπόθεση που προβληματίζει. Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να βγει δυναμικά ξεκαθαρίζοντας ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τα συμφέροντα και τους κερδοσκόπους. Κινδυνεύει από τους δολοφόνους της κοινωνίας που απομυζούν κάθε ικμάδα αξιοπρέπειας. Όχι από μπαμπούλες και σταγονίδια νοσηρής φαντασίας.
Και όμως, εκτός από την σιωπή Αβραμόπουλου, έρχεται ένα χτύπημα που εάν επαληθευθεί θα κλονίσει στο έπακρο την βάση της Νέας Δημοκρατίας. Η διαφαινόμενη πρόσληψη του υιού Ψυχάρη σε επιτελική θέση στο πλευρό του Α. Σαμαρά!!
Δεν πιστεύουμε στην οικογενειακή ευθύνη. Όμως, σε τέτοιες καταστάσεις, θα έπρεπε όλοι να είναι πιο προσεκτικοί. Εάν μετα από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις ανακοινωθεί το όνομα “Ψυχάρης” στο πλευρό Σαμαρά, στο επικρατείας ή σε οποιδήποτε ψηφοδέλτιο, είναι βέβαιον ότι η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα προβληματιστεί βαθύτατα. Και η απώλεια εμπιστοσύνης αυτές τις κρίσιμες ώρες, μόνο τους βιαστές της δημοκρατίας μπορεί να ευνοήσει.

No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews