Wednesday, November 30, 2011

Δημιουργείται κίνηση πολιτών για Συνταγματική Μεταρρύθμιση...


Από έγκυρη πηγή είχαμε την πληροφορία, ότι την Δευτέρα που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μια πρώτη συνάντηση μιας ομάδας πολιτών οι οποίοι ανέλαβαν πρωτοβουλία για να ξεκινήσει, μέσα από την ίδια την κοινωνία, από τους ίδιους τους πολίτες και όχι από πολιτικά πρόσωπα, μια κίνηση για Συνταγματική Μεταρρύθμιση. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με δημιουργία κόμματος, αλλά στοχεύει στη δημιουργία ενός κοινωνικού κινήματος με  κοινή συνισταμένη, συγκεκριμένες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, στις οποίες όλοι λίγο έως πολύ συμφωνούμε.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η πολιτική εξουσία δεν υπακούει πλέον στις λαϊκές εντολές και δεν κινείται σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία, ελεγχόμενη απόλυτα από....
καθεστωτικά εξωθεσμικά συμφέροντα (ντόπια και ξένα) που ελέγχουν τη ροή του χρήματος και τη ροή των πληροφοριών και ότι αυτή η κατάσταση που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και στην κοινωνική αδράνεια, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι πολίτες που πήραν μέρος στη συνάντηση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στόχος των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα της χώρας, θα πρέπει να είναι η απόσπαση της πολιτικής εξουσίας από τα εξωθεσμικά κέντρα και η πρόσδεσή της στη λαϊκή βούληση, που είναι και η ουσία της δημοκρατίας.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή μας, αποφασίστηκε να συνταχθεί ένα κείμενο βασικών αρχών, το οποίο και θα τεθεί προς έγκριση, από όσους πολίτες το επιθυμούν, είτε δια της υπογραφής του, είτε μέσω διαδικτύου, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινωνική δυναμική.

Μείνετε συντονισμένοι. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα.  




No comments:

Post a Comment

Pages

Search This Blog

Followers

Blog Archive

Total Pageviews